(foto) Cele mai bizare clădiri din lume, care se construiesc acum

19124360-R3L8T8D-1000-11230990_791537957668128_226107184664029137_o
Foto: PC: techandfacts.com

Arhitectura modernă este cu adevărat fantastică și în mod evident încearcă să apropie omul de stele. În acest articol, puteți vedea clădirile ce sunt în proces de construcție – semn c viitorul este aproape și că acesta va fi unul grandios.

#1. Towers Cobra

 

PC: techandfacts.com

Aceste turnuri au forma a două cobre, care se unesc într-o spirală. Această clădire a fost planificată în Kuweit, stat situat în Peninsula Arabică. Construcția acesteia trebuia să înceapă în 2008, dar din cauza crizei financiare, proiectul a fost „înghețat”. Una dintre cele mai discutate întrebări ale acestui proiect este cum va fi construit liftul, pentru că, din cauza formei de spirală, instalarea unui ascensor obișnuit este imposibilă. Pentru funcționarea liftului, specialiștii au propus utilizarea tehnologiei, care va funcționa în baza aerului comprimat după principiul tubului pneumatic.

#2. Royal Tower

 

PC: buildingdb

Turnul Regal, care depășește cea mai înaltă clădire din lume, „Burj Khalifa”, se construiește în Arabia Saudită și va fi prima clădire din lume a cărei înălțime se apropie de un kilometru. Aceasta va găzdui condominii de lux, spații pentru birouri, observatorii astronomice, hotel Four Seasons și cea mai înaltă terasă din lume. Construcția acestui zgârie-nori oficial a început în anul 2014, iar finisarea acestuia este preconizată pentru anul 2019.

#3. Shanghai Tower

 

PC: allwalls

Construcția Turnului Shangai din China, cu 121 etaje, a început în 1993 și a fost încheiată la începutul anului 2015, iar acum au loc lucrările de finisaj. Cu toate astea, milioane de oameni au văzut deja priveliștea ce se deschide de sus, datorită unor imagini impresionante făcute de către doi tineri de origine rusă, care au urcat acolo ilegal, anul trecut.

#4. Dubai Perl

 

PC: moneta

La proiectarea celui mai mare Mall și celei mai înalte clădiri din lume, cineva a decis că în Dubai ar trebui să existe o clădire luxoasă ce s-ar asemăna cu o casă de locuit. În proiectul „orașului interior” vor fi patru turnuri, unite între ele printr-un pod și un teatru premium pentru 1.800 de locuri.

#5. Agora Garden

 

PC: callebaut

Deja în anul 2016 se va încheia construcția clădirii Agora Garden, care va fi un compromis între creațiile mamei-natură și om. Clădirea cu 20 de etaje va fi verde în toate sensurile: balcoanele de la fiecare etaj vor avea grădini, fiind prevăzute sistemele de menținere a vieții acestora, incluzând panouri solare și reciclarea apei de ploaie.

#6. World One

 

PC: vsviti

Zgârie-norul cu 117 etaje va deveni cea mai înaltă casă de locuit din lume și, desigur, cea mai înaltă clădire din Mumbai. În cele 300 de apartamente de lux, a câte patru odăi fiecare, vor locui cei mai bogați oameni ai Indiei. Designul odăilor a fost proiectat de studioul Giorgio Armani.

#7. Centrul pentru studiul și cercetarea uleiurilor minerale ale regelui Abdullah (KARSARC)

 

PC: archello

Situat în apropierea tuturor facilităților, dar nu mai puțin imresionant, KARSARC, din Arabia Saudită, seamănă mai mult cu o vizuină a unor răufăcători din istoriile lui James Bond, decât cu un cosmopolit. Designul futurist este ideea arhitectului Zaha Hadid, care a avut ca inspirație încrucișarea celulelor hexagonale.

#8. Centrul de Zhongnan în Suzhou

 

PC: yeniemlak

Nu demult a început construcția centrului comercial cu înălțimea de 730 de metri și va dura încă foarte mult timp. Dacă însă acest proiect în valoare de 4,5 miliarde de dolari va fi finisat conform graficului, în anul 2020, atunci aceasta va deveni cea mai înaltă clădire din China și a treia din lume.

#9. Lotte World Tower

 

PC: blogspot

Cea mai înaltă construcție din Seul, care va avea o înălțime de 556 de metri, va fi finisată în anul 2016. Clădirea va avea magazine, birouri, apartamente, hoteluri și un teren de observare.

#10. Mountain Resort „Davan”

 

PC: archdaily

Stațiunea de munte din China va fi finisată în anul 2016. Se întinde pe o lungime de 170 de metri și va include „lumea de gheață pentru divertisment”, un centru de ski interior, aquaparc și grădini ce atârnă.

#11. Hotelul Sondzhang

 

PC: blogspot
PC: tudointeressante

În mod evident, acest hotel va deveni o veritabilă destinație turistică în China. Această stațiune de vacanță va fi construită chiar pe fațada stâncilor pe care se scurge o cascadă. Și dacă priveliștea de sus nu va aduce mare plăcere, atunci etajele de jos vor încânta la sigur, pentru că se află sub apă.

Veronica Railean

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente