(foto, video) Campionatul de Karaoke și-a desemnat câștigătorul! Iată cine este acesta

vc
Foto: Ion Onofrei, câștigătorul Campionatului de Karaoke

Finala Marelui Campionat de Karaoke și-a desemnat duminică, 13 septembrie, câștigătorul, un tânăr talentat care a luat premiul mare de 25 000 lei.

În total, la competiție s-au înscris peste 100 de participanți, în semifinale au trecut doar 34, iar în marea finală pentru titlul de Campion al Marelui Campionat de Karaoke au luptat 14 participanți. Finaliștii au avut de trecut două etape: să interpreteze o melodie aleasă la întâmplare și una pregătită de acasă.

 

fg
Ion Onofrei, câștigătorul Campionatului

„Am fost surprins de decizia juraților, pentru că nu m-am așteptat la acest merit, dar am crezut în el foarte mult”, ne-a declarat Ion Onofrei, tânărul care și-a descoperit talentul la doar cinci ani și până în prezent muzica este ceea ce-i definește sufletul. „Wicked Game” de Chris Isaak este piesa care i-a adus marele premiu.

Tânărul se declară un mare sufletist, iar stilul care îl definește este blues-ul, idolii săi fiind John Mayer și B.B. King. Cu toate acestea, îi reușește să cânte orice stil de muzică. „Finețea în voce mi se datorează faptului că am cântat în corul bisericesc din s. Brânza, Cahul, locul meu de baștină”, spune Ion, câștigătorul premiului mare.


La Campionat, Ion a ajuns datorită unui amic de-al său cu care a mers la preselecție pentru ca să-l susțină și deja pe loc s-a hotărât să-și încerce și el norocul de a participa la concurs. Știe ce-și dorește și este sigur că o să reușească să-și facă carieră în industria muzicală. „Este greu să obții o carieră în showbiz-ul din Republica Moldova, dar dacă ai sânge, cred că poți să-ți realizezi scopul. Nu îmi este teamă de nimic, pentru că atâta timp cât un artist se simte liber în ceea ce face, acesta poate crea lucruri frumoase și apreciate”.

Tânărul ne-a dezvăluit și planurile sale de viitor. „Peste 10 ani mă văd departe, dar în același timp aproape, deoarece aici îmi sunt rădăcinile. Totuși, vreau să ajung departe în ceea ce ține de muzică, să fiu cunoscut în lume prin talentul meu și prin faptul că m-am născut în Moldova. Am să fiu același om, în primul rând și un artist care face muzică și scrie versuri pentru suflet”, afirmă proaspătul câștigător.

Chitara îi este camarad deja de șapte ani și are o piesă pe care urmează să o lanseze în următoarele trei luni, „o piesă în care se va regăsi fiecare”, spune Ion.

 

Membrii juriului din Finala Campionatului
Membrii juriului din Finala Campionatului

Gloria Gorceag, unul din membrii juriului, ne-a mărturisit care au fost criteriile de desemnare a câștigătorului. „Cel mai important lucru este că omul respectiv trebuie să aibă talent și asta se vede prin toți porii acestuia. Evident, contează să aibă o ținută scenică, să arate bine și să aibă un feeling pe care să-l transmită. De obicei, locul I îi aparține omului care le are pe toate astea”.

„Desigur, în primul rând, atunci când artistul pășește pe scenă, ne uităm la felul cum arată, dar toate aceste lucruri se pot șterge imediat ce deschide gura și cântă. Uiți că e îmbrăcat în blugi sau că are o rochie mai puțin modernă”, mai spune Gloria.

Decizia în alegerea câștigătorului a fost una dificilă, iar membrii juriului cu greu au ajuns la un numitor comun. „În acest an au fost dezbateri, dar eu m-am uitat în perspectivă dacă îl văd în viitor pe acel interpret în scenă și da, răspunsul meu a fost afirmativ și eu sunt sigură că interpretul care a câștigat premiul mare o să investească banii pentru o piesă și o să facă orice ca meseria lui de bază să fie muzica”.

 

Eugenia Lupașco, organizatoare
Eugenia Lupașco, organizatoare

„Toți au fost buni, dar eșecul unor participanți se datorează faptului că nu s-au pregătit serios pentru prima etapă, deși ei au avut lista de piese muzicale la îndemână”, ne-a spus Eugenia Lupașco, unul dintre organizatorii acestui Campionat.

Finaliștii celor patru ediții ale Campionatului de Karaoke și-au făcut carieră muzicală pe parcursul timpului, investind banii câștigați în urma concursului în piesele proprii. „Un exemplu demn de apreciat este Victoria Beregoi care acum, mai nou, a avut o colaborare cu rapperul moldovean Kapushon.”

Pe lângă premiul mare de 25.000 lei, au mai fost acordate și alte premii de consolare, precum o călătorie în Budapesta, un abonament pentru șase luni la o sală de fitness, un weekend la o pensiune în afara orașului, vouchere și cartele de reducere în localul unde s-a desfășurat Campionatul.

IMG_3050

IMG_3075

IMG_3090

IMG_3099

IMG_3126

IMG_3132

IMG_3151

IMG_3162

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente