(foto, video) Cea mai înfricoșătoare biserică cu fantome poate fi vizitată în Cehia

Снимок1
Foto: PC: Daily Mail

Kostelul Sfântului George din Cehia a devenit o biserică bântuită de fantome create de un artist, transformând lăcașul abandonat într-o atracție turistică.

Biserica Sfântului George din Lukova (Cehia) a căzut în dizgraţie în 1960, când acoperişul s-a prăbuşit în timpul unei ceremonii funerare. Credincioşii au considerat că e un semn rău şi au abandonat lăcaşul de cult care data din secolul al XIV-lea, informează Mediafax.

Artistul Jakub Hadrava, căruia i-a fost cerut de către autorităţile locale să facă locul mai atractiv pentru turişti, a decis să utilizeze statui realizate din nisip şi ciment, pe care le-a amplasat în toată biserica, inclusiv lângă altar, construit în 1352.

„Aceste statui reprezintă fantomele germanilor care au trăit în Lukova înainte de al Doilea Război Mondial şi care veneau să se roage aici în fiecare duminică”, şi-a explicat viziunea artistică Hadrava. „Sper ca astfel să dovedim lumii că acest loc are un trecut şi că e un loc absolut normal, care făcea parte din viaţa de zi cu zi”, a adăugat el.

Potrivit spuselor managerului voluntar al bisericii, Peter Koukl, de la instalarea statuilor, biserica a devenit o foarte populară atracţie turistică, mai ales în rândul turiştilor din Brazilia, Australia şi Germania.

„Din păcate, de-a lungul anilor au fost furate numeroase obiecte din interior, însă banii strânşi de la turişti ne vor permite să renovăm locul în curând, astfel încât să semene cât mai mult cu biserica originală”, a spus  Radomir Sedlacek, un localnic din Lukova, citat de Daily Mail.

De-a lungul timpului, numeroase publicaţii şi site-uri au apreciat că biserica din Lukova e „cea mai înfricoşătoare din lume”.

Vezi mai jos un video ce prezintă cum este văzută această biserică din interior și câteva poze ale acesteia:

PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
PC: Daily Mail
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente