(video) Animația autohtonă „Dji. Death Sails” a cucerit premii la două festivaluri din India

10888529_600764483388832_4400281260491494769_n
Foto: PC: Facebook/Dji.Death Fails

Animația „Dji. Death Sails” creată în Moldova de către compania Simpals a participat vara aceasta la două festivaluri de film din India, la care a fost premiată.

La ediția a patra a Festivalului de scurtmetraje Bangalore din India, animația a primit Special Mention – mențiune specială, pe data de 14 iunie, iar la data de 30 august, filmul a ieșit învingător în cadrul festivalului indian TASI Viewer’s Choice Awards, la categoria profesională independentă. Titlul de câștigător este însoțit de o diplomă, trofeu, statut de membru TASI pe viață și alte daruri.

Iată și diploma de la Bangalore Short Film Festival, ajunsă recent în Moldova:

 

PC: Facebook/Dji.Death Fails
PC: Facebook/Dji.Death Fails

„Noi ținem piept pentru Moldova la festivalurile internaționale. Animația a plecat în India pentru a cuceri culmile festivalurilor de animație locale și ne-a reușit!”, afirmă echipa Simpals.

Compania Simpals produce filme animate de scurtmetraj în 3D. Prima lucrare din seria aventurilor lui Dji a apărut în anul 2012, colectând 25 de premii din toată lumea. Animația „Dji. Death Sails” a adus în colecția echipei alte 10 premii de locul întâi.

Spectatorii moldoveni au avut posibilitatea să vizioneze primii filmul în desen animat la festivalul Future Shorts, desfăşurat în decembrie anul trecut, cu participarea companiei Simpals. De atunci, el călătoreşte pe la diferite festivaluri mondiale de animaţie şi adună premii.

Filmul prezintă istoria lui Dji – o moarte extrem de nenorocoasă, care nu este bună la munca pe care trebuie să o facă. Vezi mai jos aventura pe care o trăiește încercând să ia sufletul unui pirat din largul mării:

Următoarea lucrare a studioului de animaţie Simpals va fi un experiment, care va fi nu doar pe placul publicului de la noi, dar şi din întreaga lume, sunt convinşi animatorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente