Teatrul românesc vine în turneu cu peste 17 spectacole la Chișinău

Asteptandu_l_pe_Godot_021
Foto: PC: agenda.liternet.ro

Teatrele Naţionale din România sosesc la Chişinău la jumătatea lunii septembrie, pentru un adevărat maraton teatral. Peste 17 spectacole vor fi prezentate în perioada 17-26 septembrie pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Festivalul va începe cu o premieră românească, „Casa de pe graniţă”, în regia polonezei Agnieszka Korytkowska-Mazur, avându-i în rolurile principale pe Petru Hadârcă şi Silvia Luca, informează Adevărul. Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu va prezenta spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete, iar Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova va juca „O furtună” după William Shakespeare.

Seria spectacolelor va continua cu diverse reprezentaţii, de la drame şi comedii la reprezentaţii ale Teatrului Naţional Radiofonic din Bucureşti.

Printre cele mai deosebite spectacole se anunţă cel al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, care va aduce la Chişinău o comedie neagră, regizată cu mare fantezie de Dragoş Alexandru Muşoiu. Piesa „Spargerea”, montată după nuvela „Jaf armat” semnată de scriitorul Răzvan Petrescu spune povestea a trei bărbaţi de vreo cincizeci de ani care plănuiesc un jaf armat – cu măşti ridicole – la o casă de schimb valutar. Prin scenă se perindă cei trei protagonişti, soţia unui medic psihiatru bolnavă de cancer, un puşti de cartier mai lucid şi mai realist decât toţi trei care este fermecat de soţia medicului, nevestele acestora, casieriţa de la casa de schimb valutar şi concubinul ei, bodyguard-ul casei de schimb.

Alte spectacole care vor fi jucate în perioada 17-26 septembrie sunt „ Colivia” şi „Vizita bătrânei doamne”, Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iaşi, „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente