Orchestra Națională de Cameră participă la Festivalul Internațional „George Enescu”

orchestra-nationala-de-camera-a-republicii-moldova-2015-950×429
Foto: PC: mc.gov.md

Pentru a doua oară Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova va participa la Festivalul Internațional „George Enescu”, considerat cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

Agenda Festivalului include două concerte susținute de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea. Primul concert va avea loc pe data de 12 septembrie, ora 11:00, la Sala Mică a Palatului din București, reprezentația fiind inclusă în seria de concerte „Enescu și contemporanii săi”. În progam vor răsuna: „Capriol suite“ de Peter Warlock, „Divertimento“ pentru orchestră de coarde în La op. 113 de Béla Bartók și Octuor în Do op. 7 de George Enescu.

Cel de-al doilea concert, inclus în seria „Concerte în țară”, va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu, în data de 15 septembrie, ora 19:00. La Sibiu, orchestra noastră va interpreta două dintre lucrările prezentate la București („Divertimento“ de B. Bartók și “Octuor”-ul de G. Enescu), dar și Concertul în F minor pentru pian și orchestră de J.S. Bach, având-o ca solistă pe talentata tânăra pianistă Livyka Ştirbu-Sokolov.

Totodată, la invitația colegilor din România, Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova va susține o serie de concerte în câteva orașe românești. Astfel, pe data de 9 septembrie, Orchestra va susține un concert la Filarmonica Mihail Jora din Bacău. Pe 13 septembrie, la o zi după evoluţia în cadrul Festivalului „George Enescu”, Orchestra Naţională de Cameră este invitată să concerteze la Sala Radio din București, alături de Orchestra de Cameră Radio. Cele două ansambluri reunite – dirijate de Cristian Florea – o vor avea ca solistă pe tânara pianista Livyka Ştirbu-Sokolov. Turneul se va încheia în data de 17 septembrie, la Bistrița-Năsăud.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se desfășoară în perioada 30 august-20 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din România. Evenimentul are loc la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii: Royal Concertgebouw Amsterdam, London Symphony Orchestra, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena. La Festival participă circa 2.500 de artişti străini. Timp de 22 de zile vor avea loc peste 70 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Festivalul Internaţional „George Enescu” se organizează o dată la doi ani, fiind cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente