Semnează o petiție pentru a opri construcția ilegală a blocului locativ contra căruia luptă Codreanca

2a9c413b35405c515a51aa749436b85f
Foto: PC: forum.md

Internauții social activi au propus semnarea unei petiții pentru a stopa construcțiile ilegale din Chișinău, în acest caz referindu-se la ridicarea unui bloc locativ de pe strada Ion Creangă, în preajma Parcului Deandrariu, Blocului 1 al Universității de Stat „Ion Creangă” și în fața Clubului Sportiv de Dans Codreanca.

Astăzi, 2 septembrie, administrația, dar și elevii școlii de dans au ieșit în stradă pentru a protesta contra ilegalității, alegând o metodă creativă – copiii și tinerii au blocat circulația rutieră, dansând pe partea carosabilă a drumului.

Astfel, pe site-ul Forum.md s-a solicitat implicarea cetățenilor pentru a lupta cu nedreptatea din acest oraș, prin intermediul unei petiții, care poate fi semnată AICI.

 

Снимок

 

„În ultimii ani, Capitala s-a umplut de construcții ilegale, așa ca mansardele pe acoperișurile blocurilor cu cinci etaje, a caselor în zonele verzi și a teraselor care blochează trecerea pe stradă. Majoritatea dintre ele au fost construite fără expertize geodezice, fără permisiunea autorităților, cu acte falsificate și deseori fără acceptul persoanelor care locuiesc în apropiere. Acestei categorii se atribuie și blocul cu 15 etaje care a început de curând să fie construit lângă Parcul Dendrariu de pe strada Ion Creangă”, se menționează în mesajul care însoțește petiția.

Petiția este adresată Consiliului Municipal Chișinău și Primăriei mun. Chișinău de Alexandr Golovin.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente