Seminare pentru studenţi, dedicate Zonei de comerţ liber cu UE

studenti
Foto: PC: erasmusplus.md

Delegaţia Uniunii Europene anunţă desfăşurarea unei serii de seminare pentru studenţii moldoveni dornici să cunoască în detaliu Acordul de Asociere încheiat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, cu accent pe Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, transmite IPN.

Seminarele vor cuprinde atât sesiuni teoretice, cât şi practice. Ele vor fi încheiate cu o vizită de studiu în România, al cărei scop va fi familiarizarea participanţilor cu experienţa acestei ţări acumulate în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Persoanele care se vor bucura de şansa de a participa la vizita de studiu în România vor fi selectate în urma unui concurs de vorbire în public.

Câteva din criteriile în baza cărora vor fi selectaţi candidaţii sunt: studenţi cetăţeni ai Republicii Moldova, persoane cu abilităţi de leadership dovedite (CV), cunoaşterea a minimum două limbi, cea maternă şi una dintre limbile oficiale ale UE.

Seminarele vor avea loc în cursul lunii octombrie şi sunt gratuite. Cererea de participare constă dintr-o scrisoare de motivaţie şi un CV completat conform formatului Europass. Data limită de depunere a cererilor este 16 septembrie. Cererile pot fi trimise la adresa: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente