De la sănătate la gândire matematică – Cele mai utile cursuri online gratuite pentru luna septembrie

reaing
Foto: Cursuri online gratuite pentru luna septembrie, PC: 7-themes.com

A început noul an școlar, care te va motiva nu doar să investești sume enorme în ore de meditație pentru obiectul la care urmează să dai BAC-ul, dar și să investești resurse temporale în dezvoltarea ta personală – de la limbi străine, la teorii nemaipomenite, de la educație în domeniul sănătății la dezvoltarea gândirii matematice.

Cursurile în această lună sunt extrem de diverse și interesante. Întreaga listă o găsești aici, iar cele mai utile, în opinia echipei #diez, le găsești mai jos.

#1. Bitcoin și Tehnologiile Criptovalutare

 

PC: eurekablog.ca

Cursul începe pe 4 septembrie
Durata: 6 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Universitatea Princeton

Utilizarea serviciilor Bitcoin, una dintre cele mai populare valute digitale, poate fi captivant și, în același timp, dificil. Iată de ce, pentru a evita confuzia, poți să apelezi la acest curs tematic, care te va ajuta să te concentrezi asupra elementelor informatice din spatele Bitcoin, întregul specific tehnic. După acest curs, vei cunoaște tot de ce ai nevoie, astfel încât să fii capabil să separi realitatea de ficțiune când citești plângeri despre Bitcoin.

 

#2. Un scriitor în devenire: Instrumentele fundamentale ale scrierii în engleză

 

PC: http://africanreporter.co.za/

Cursul începe pe 4 septembrie
Durata: 5 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Mt. San Jacinto College

Învață să construiești cu măiestrie fraze, utilizând instrumentele gramaticale, de punctuație și scriere ale limbii engleze. Acest curs va fi extrem de util celor ce urmează să se pregătească pentru examenele de BAC la limba engleză, învățând să utilizeze cele opt părți de vorbire și gramatica limbii pentru a dezvolta patru tipuri de propoziții bine-organizate. De asemenea, cursul te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile de scriitor. Dacă dorești să înveți să scrii mai clar pentru serviciul tău, o scrisoare de motivare interesantă pentru studii sau pur și simplu să-ți îmbunătățești abilitățile în scris, acest curs este pentru tine.

 

#3. Automata

 

PC: wikimedia.org

Cursul începe pe 12 septembrie
Durata: 6 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Universitatea Stanford

Acest curs gratuit îți va oferi destulă informație despre teoria automatelor, adică studiul mașinilor abstracte și al problemelor rezolvabile de acestea. Participanții vor avea acces la orele filmate, le sunt oferite întrebări de quiz, examene, vor primi feedback în procesul de învățământ și vor putea participa într-un forum al discuțiilor. Studenții care doresc să completeze cu succes cursul vor avea nevoie de o conexiune decentă la internet pentru a putea accesa materialele de curs.

 

#4. Sănătatea alfabetizată

 

PC: studying-in-us.org

Cursul începe pe 13 septembrie
Durata: 8 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Centrul Medical al Universității Nebraska

Acest curs inter-profesionist va ajuta la educarea a o varietate de profesioniști din domeniul sănătății despre alfabetizarea în acest domeniu și eforturile de a îmbunătăți abilitățile de comunicare. Cursul va necesita participarea ta activă în crearea interacțiunilor sănătoase la diverse niveluri organizaționale. Acest curs îți va oferi oportunitatea de a consolida oportunitățile existente de a lucra împreună cu organizatorii într-o echipă multidisciplinară. La finele cursului, vei fi capabil să definești sănătatea alfabetizată și cum aceasta este aplicată în alte discipline.

 

#5. Introducere în gândirea matematică

 

PC: sherrypower.blogspot.com

Cursul începe pe 21 septembrie
Durata: 10 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Universitatea Stanford

Scopul acestui curs este de a te ajuta să dezvolți o abilitate mentală – un mod puternic de gândire, pe care strămoșii noștri l-au dezvoltat de aproape trei mii de ani. Gândirea matematică nu neapărat înseamnă să faci matematică. Obiectul din școală în sine se concentrează pe procedurile de învățare pentru a rezolva probleme pe larg stereotipizate. Matematicienii profesioniști se gândesc într-un mod aparte pentru a rezolva problemele reale, probleme care pot apărea în viața de zi cu zi sau din obiectele științifice. Sau chiar din matematică. Cheia succesului în școala de matematică este de a învăța să gândești inside-the-box. În contrast, o caracteristică-cheie a gândirii matematice este gândirea din afara cutiei, o abilitate valoroasă din lumea de acum.

 

#6. Oamenii și pădurile: Din Vest în Madagascar

 

PC: orderofinterbeing.org

Cursul începe pe 30 septembrie
Durata: 4 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Universitatea Wisconsin-Madison

Acest curs oferă o privire de ansamblu asupra geografiei, ecologiei și importanța economică a celor mai importante biomuri forestiere. Vei învăța cum clima influențează vegetația și invers – cum pădurile influențează clima. Vei avea parte de discuții despre amenințările asupra pădurilor și ecosistemelor din jurul lumii și vei afla cum oamenii încearcă să le protejeze. Acest curs pune accent pe resursele forestiere și serviciile de care depind oamenii și cum aceștia pot să le protejeze în viitor. De asemenea, analizează ideea de „sustenabilitate” atunci când vine vorba de management forestier, pentru a vedea puncte alternative de vedere asupra acestei noțiuni și a lua în dezbatere conflictele potențiale.

Bonus de octombrie!

#7. Introducere în literatura extraterestră

 

PC: blogspot.com

Cursul începe pe 1 octombrie
Durata: 8 săptămâni
Limba de predare: Engleză
Organizatorii: Conditio Extraterrestris

În acest curs vei putea studia mai multe despre tradițiile inventate (sau, poate, nu) ale extratereștrilor. Ba mai mult, vei vedea cum s-a născut conceptul de „cititorul extraterestru, vei explora logica invaziilor spațiale și istoria coloniilor din univers. De asemenea, vei examina inventarul librăriei și vei face o expertiză a proiectelor competitive despre enciclopediile galactice. Alături de Kepler, Cyrano de Bergera, Stapledon sau Lem, vei studia, de asemenea, și texte neglijate și uitate. Spre sfârșit, vei putea să faci propriile concluzii despre modul în care asemenea literatură și-a obținut statutul de mediu interstelar.

#diez îți dorește studiu plăcut!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente