Liceul Teoretic „Spiru Haret” a renunțat la careul școlar din 1 septembrie

Liceul_Spiru_Haret2_1
Foto: Poză simbol PC: liceu.md

Administrația Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Capitală a renunțat la ceremonia de început de an școlar, deoarece o consideră demodată și prezentă doar în spațiul post-sovietic, scrie Agora.md.

„Este o manifestație obositoare, elevii fiind siliți să stea în picioare timp de câteva ore și să asculte discursuri și mesaje care nu sunt neapărat interesante sau valoroase”, a precizat Victor Ambroci, directorul liceului.

Astfel, elevii liceului „Spiru Haret” vor începe anul de studii cu o lecție de dirigenție, apoi vor continua orele în regim obișnuit. Ce ține de ceremonia de final de an, directorul liceului a spus că a început negocierile cu administrația Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” pentru desfășurarea evenimentului în incinta teatrului.

Până în 2014, atât ceremonia de început, cât și cea de sfârșit de an școlar erau obligatorii. Din 2015, petrecerea acestora rămâne la discreția instituțiilor de învățământ. Liceul Teoretic „Spiru Haret” este prima instituție care a decis să renunțe la careu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente