(foto) Liceul „Prometeu-Prim” a urat bun venit tuturor elevilor săi la careul din 1 septembrie

DSC_9836
Foto: Liceul „Prometeu-Prim” la careul școlar de 1 septembrie

Întâi septembrie este o zi importantă în calendarul fiecărui elev sau student, întrucât acesta este momentul când din nou îți pui studiile drept prioritate în viața ta de școlar.

Echipa #diez a vizitat în această dimineață unul dintre cele mai cunoscute licee ale Capitalei, „Prometeu-Prim”, instituție de învățământ privată, fondată în 1991.

 

Deja de 24 de ani liceul își propune să dezvolte personalitatea copilului, capacitățile și aptitudinile sale, să pregătească elevul să-și asume responsabilitățile vieții într-o societate liberă și să cultive simțul necesității de a munci pentru binele propriu și al societății. Bineînțeles că liceul își propune să fie cunoscut la nivel național și internațional pentru misiunile sale, iată de ce elevii își laudă mereu profesorii.

 

„E sărbătoare pentru toți”, a răsunat versul dintr-o piesă interpretată de un elev al liceului „Prometeu-Prim”. Sute de elevi s-au îmbulzit în curtea liceului, pregătiți pentru o nouă etapă din viața lor. Părinții și-au însoțit picii săi emoționați, să facă primii pași în clasa întâi, iar absolvenții și-au amintit cu drag de primele clipe petrecute în liceu.

 

„Avem cei mai buni profesori din Chișinău. De obicei, îmi fac temele pentru acasă și învăț, respectiv pot conclude că nu simt presiunea BAC-ului și sunt sigur că o să-l trec cu bine. Consider ultimul an de liceu cel mai frumos an. Nu degeaba s-au scris piese, precum „Anii de liceu” și nu degeaba studenții spun deseori că le este dor de aceștia. Studenților le este mai greu la universitate, respectiv trebuie să prețuim timpul pe care-l avem în clasa a XII-a și să apreciem că suntem alături de colegii și profesorii pe care mai apoi nu o să-i revedem mult timp”, spune Emil Chichioi, elev în clasa a XII-a, profil real.

 

Alexandru Vlad Murzac trece acum abia în clasa a X-a și și-a ales profilul umanist. „Fiind în primul an de liceu, consider că voi avea parte de trei ani foarte frumoși – voi face noi conexiuni între prieteni, noi profesori. Deja știindu-i aproximativ pe toți profesorii, cred că vom colabora extrem de productiv pentru a parcurge o nouă etapă din viață. Sper ca peste trei ani să avem rezultate excelente la examenele de bacalaureat, pentru ca mai apoi să fim primiți la o universitate bună”, spune cu speranță Alexandru.

 

Sandu Tocarciuc, elev în clasa a XII-a, profil real, spune că ultimul an pare a fi cel mai frumos și interesant din întregul ciclu școlar. „Pe lângă aventuri, să nu uităm că mai avem de învățat pentru examenele de BAC, deoarece este un pas dificil pentru fiecare elev. Nu prea mă stresez însă, deoarece știu că suntem capabili și avem profesori competenți, care ne vor pregăti suficient de bine pentru examene”, spune Sandu. De asemenea, el menționează că își păstrează calmul și urmează să savureze din plin ultimul an școlar. „Îmi va fi dor de tot ce s-a întâmplat în timpul școlii”, punctează Sandu.

 

Amintim că în anul de învățământ 2015-2016 au purces la studii 340 de mii de elevi în Moldova.

Pozele din articol sunt făcute de către fotograful #diez Dinu Bubulici. Mai multe lucrări de-ale lui Dinu poți vedea pe pagina sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente