Evenimente la care să ajungi în prima zi de miercuri a acestei toamne

11351619_856694001117288_681495263_n
Foto: PC: Tumblr

Nu ştii ce să faci în această zi de miercuri? #diez îţi propune o multitudine de evenimente care au loc în Chișinău pe 2 septembrie.

1. Salonul Internațional de Carte la Biblioteca Națională

image_6084_1_large

Pe data de 31 august 2015, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, a fost inaugurată ediţia a XXIV-a a Salonului Internaţional de Carte, consacrată bibliologului şi poetului Alexe Rău, precum și ediţia a V-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii. La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte vor participa circa 180 de edituri din 15 ţări. Programul Salonului cuprinde expoziţia-târg a peste 8.000 de titluri de producţie editorială din ultimul an, lansări de cărţi noi, mese rotunde, briefing-uri, expoziţii tematice, ateliere de creaţie, expoziţii de pictură, cenacluri, momente literar-artistice, Gala Laureaţilor Salonului. Vezi aici programul zilei de 2 septembrie.

 

2. Proiect cultural Socrate. Discuții filozofice despre „Suferința și durerea umană, necesare și folositoare sau nu?” (str. Alexandru cel Bun, 91A), ora 19.00

11889468_891511470885959_4777327003478974018_n

Proiectul cultural Socrate, inițiat de Asociația culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Tucano Coffee, e destinat tuturor celor care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod constructiv, pentru a-și împărtăși propriile experiențe și idei de viață, astfel încât, în cadrul unor ample discuții, fiecare participant să învețe ceva valoros. Discuțiile filozofice vor fi moderate de voluntarii de la Noua Acropolă, după o scurtă prezentare prealabilă a subiectului de discuție pentru acea zi. Tematica va fi cunoscută din timp, astfel încât cei care participă să se poată documenta dinainte, venind cât mai pregătiți cu întrebări și contemplații proprii. Participarea este gratuită. Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

3.  IQuiz în limba rusă, ora 20.00

11896208_1003879812989567_3339617416409527104_n

City Quest Chișinău te invită la al 170-lea quiz desfășurat în limba rusă, al șaselea joc de rating din sezonul XV. IQuiz este un joc intelectual și distractiv care adună cea mai bună lume din capitală. Acesta este un concurs care se petrece într-un local și este format din șase runde tematice. Fiecare rundă constă din 10 întrebări. Rundele au o limită de timp. Obiectivul vostru (al jucătorilor) este de a răspunde corect la întrebări și de a obține cât mai multe puncte în schimbul răspunsurilor corecte. Câștigă acea echipă care a acumulat cel mai mare punctaj spre sfârșitul tuturor rundelor. Rezervă-ți neapărat o masă aici.

Preț: 300 de lei per echipă
Unde: bd. Mircea cel Bătrân, nr. 4/6, restaurantul „Pizza Celentano”
Detalii: Facebook, cq.md

 

4. Filmul „Nunta în Basarabia” la terasa de la Tipografia 5, ora 20.00

Un tânăr dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sunt nevoiţi să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament. Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii.

 

5. Filmul „Vacanţă cu peripeţii” la Cinema Patria

Noua generaţie Griswold îşi face iar de cap şi stârneşte hohote de râs. Producţia New Line Cinema „Vacanţă cu peripeţii” îi aduce împreună pe marile ecrane pe Ed Helms şi Christina Applegate într-o călătorie de familie care se transformă rapid într-o aventură nefastă. Urmând exemplul tatălui şi sperând să obţină o apropiere mai strânsă a familiei sale, Rusty Griswold (Helms) îşi surprinde soţia (Applegate) şi pe cei doi fii ai săi cu o călătorie de-a lungul ţării către parcul de distracţii Walley World.

 

6. Filmul „Cei Patru Fantastici” la Patria

Cei Patru Fantastici, o relansare contemporană a uneia dintre cele mai longevive echipe Marvel, are în centru patru renegaţi care se teleportează într-un univers alternativ şi plin de pericole, unde suferă modificări fizice dramatice. Vieţile lor se schimbă ireversibil, iar echipa trebuie să înveţe să-şi stăpânească noile şi uimitoarele abilităţi şi să colaboreze pentru a salva Terra de o teribilă ameninţare. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

7. Filmul „Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă” la Patria

Odată cu dezmembrarea unității IMF și cu Ethan (Tom Cruise) rămas fără sprijin oficial, echipa se confruntă acum cu o rețea de agenți extrem de bine pregătiți numită Sindicatul. Acești agenți operativi sunt deciși să creeze o nouă ordine mondială printr-o serie de atacuri teroriste din ce în ce mai agresive. Ethan își adună echipa și își unește forțele cu Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), agent britanic renegat, care e posibil să fie membră a Națiunii Secrete, sau poate nu… Așa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente