(doc) Trimite un nou aviz Corinei Fusu privind „Regulamentul pentru ocuparea funcției de director”

corinafusuaviz
Foto: Corina Fusu și primele 150 de avizuri PC: captură privesc.eu

Ministrul Educației, Corina Fusu, vrea să schimbe „Regulamentul privind ocuparea funcției de director”, aprobat anterior de către Maia Sandu. Printre schimbările pe care le propune, se numără și posibilitatea ca persoane nu tocmai calificate să devină directori ale unor instituții de învățământ.

La ultimul protest tehnocrat, au fost trimise către Corina Fusu peste 150 de avize privind „Regulamentul pentru ocuparea funcției de director”.

În cadrul unei conferințe de presă din 25 august, Corina Fusu a comentat avizul ca fiind o joacă de-a bloggerii și trollerii și nu a luat în calcul ceea ce era scris în acest aviz.

 

Timur Onica, într-o reacție la ce a spus Corina Fusu în cadrul conferinței de presă a menționat: „Tinerii petiționari reprezintă societatea civilă mai bine decât ONG-urile. Ei sunt realmente dedicați cauzei și motivați nu de granturi, ci de veritabile porniri civice. Ei mai sunt și o forță care se va vedea. Dacă nu azi, atunci mâine.”

Echipa #diez vă prezintă pașii prin care puteți trimite un nou aviz ministrului Educației, Corina Fusu:

Recomandările enunțate în cel de al doilea aviz vin să asigure condiții transparente de evaluare a competențelor manageriale ale candidaților la funcția de director, printre care supravegherea video a candidaților în timpul testării, desfășurarea testării la calculator și accesul observatorilor externi în timpul testării

Terenul-limită: 7 septembrie (termen restrâns, întrucât procesul de selecție trebuie să fie finalizat pe 23 septembrie)

#1. Imprimă modelul de Recomandare nr 2 pentru Ministerul Educației
#2. Semnează acest model, poți indica și o organizație sau mișcare din care faci parte
#3. Scanează-l/fă-i o fotografie
#4. Expediază-l Ministerului Educației prin e-mail la: [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]

Sau aruncă scrisoarea în cutia poștală a Ministerului (Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bodoni, et. 1)

Sau trimite-o prin oficiul poștal cu indicația: Ministerul Educației, Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale, nr. 1, aviz pentru consultările publice privind proiectul ordinului cu privire la modificarea ordinului nr. 163 din 23 martie 2015. (Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general).
#5. Publică fotografia scrisorii pe Facebook
#6. Adaugă hashtag-ul #directorcompetent

Model de Recomandare pentru Regulamentul Ministerului Educației

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente