(video) Ambasadorul SUA în Moldova a fost provocat să citească frământări de limbă în Română

sua
Foto: PC: Captură video

Co ocazia marcării Zilei Limbii Române, ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, și alți angajați ai Ambasadei au fost provocați să citească frământări de limbă în română. Iată ce a ieșit.

Frământări de limbăDiplomații americani au fost provocați să citească frământări de limbă în Română. Iată ce a iesit. #LaMultiAniMoldova

Posted by U.S. Embassy Moldova on Monday, August 31, 2015

 

Reamintim că, noul ambasador al SUA la Chișinău este James D. Pettit. Acesta și-a început mandatul la începutul acestui an înlocuindu-l pe William Moser.

Diplomatul James D. Pettit, fost adjunct al şefului misiunii diplomatice a SUA la Kiev şi fost consul general la Moscova, a fost propus anterior de către preşedintele american Barack Obama în funcţia de ambasador în Republica Moldova, obținând aviz pozitiv din partea Congresului.

Diplomat de carieră, James D. Pettit a deţinut, din 2010, funcţia de adjunct al asistentului secretarului Biroului pentru Afaceri Consulare din cadrul Departamentului de Stat.

Diplomatul a fost, printre altele, adjunct al şefului misiunii diplomatice a SUA la Kiev din 2007 până în 2010, consul general la Ambasada SUA din Moscova din 2003 până în 2007 şi consul general la Ambasada americană din Viena, în perioada 1999–2003.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente