Streleț s-a întâlnit în Italia cu moldovenii din diasporă. Ce au discutat

20150830-foto-3-img_2991
Foto: PC: Guvernul Republicii Moldova

În cadrul întrevederii, Valeriu Streleț a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri și acțiunile întreprinse pentru stabilizarea situației financiar-bancare, reforma justiției și lupta cu corupția, dezvoltarea infrastructurii în localitățile moldovenești.

„Pentru Republica Moldova nu există o altă cale decât cea europeană. Trebuie să continuăm reformele, care vor contribui la modernizarea țării, crearea locurilor de muncă, atragerea investițiilor străine, dezvoltarea economiei”, a menționat Șeful Executivului de la Chișinău.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat identificarea soluțiilor pentru un șir de probleme cu care se confruntă conaționalii noștri. Potrivit premierului, unul dintre obiectivele Guvernului Republicii Moldova este protejarea intereselor comunității moldovenilor din străinătate, inclusiv din Italia. „În acest sens, vom promova semnarea acordurilor privind protecția socială, migrația de muncă, proiecte în vederea unei gestionări responsabile a politicilor și proceselor migraționale”, a spus Valeriu Streleț.

Valeriu Streleț a îndemnat membrii diasporei să revină acasă, să deschidă afaceri în Republica Moldova, păstrând totodată legăturile cu prietenii și partenerii de afaceri din Italia.

La rândul lor, membrii diasporei au pledat pentru un dialog continuu și eficient cu autoritățile moldovenești. Aceștia s-au arătat încrezuți că lucrurile se vor schimba spre bine în Republica Moldova. Participanții la întrevedere și-au exprimat speranța ca astfel de întâlniri să aibă loc mai des.

Întâlnirea cu diaspora moldovenească a avut loc la pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015. La discuții au participat membrii delegației guvernamentale, Ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, dar și autoritățile italiene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente