(foto) TripAdvisor: Topul castelelor din Europa în care te poți caza

Top-10-castle-hotels-in-the-world
Foto: PC: luxurylaunches.com

Dacă ți-ai propus să îți petreci vacanțele într-o atmosferă stilată, nimic nu ți se va părea mai potrivit decât un sejur petrecut într-un castel medieval amenajat sub forma unui hotel. Partea bună este că aceste castele-hotel atrăgătoare sunt din Europa, ceea ce înseamnă că nu vei avea de parcurs un drum obositor până la destinație, precizează revista Luxury Launches.

Castelul Ashford, Irlanda

10c

Impozanta construcție din piatră, ridicată în secolul al XIII-lea, este plasată pe o mică peninsulă ce înaintează în apele Lacului Corrib. Înconjurat de ape și păduri, castelul oferă o imagine romantică a Irlandei de odinioară. 82 de camere sunt gata oricând să primească oaspeți, iar printre vizitatorii de seamă care i-au trecut pragul se numără Ronald Reagan, John Travolta, Brad Pitt și Pierce Brosnan, cel din urmă organizându-și inclusiv petrecerea de nuntă aici. În afară de peisajul mirific, o atracție o reprezintă și prețul unei nopți petrecute în castel: 250 de euro.

 

Castelul Heralec, Cehia

1c

Reședința Heralec este un castel micuț, plasat în inima regiunii Boemia-Moravia din Cehia. Clădirea transformată într-un hotel cu 20 de camere datează din secolul XIII și adăpostește și un centru spa L’Occitane. Camerele sunt mari și luxoase, iar prețul unei nopți de cazare în castelul Heralec este de 195 de euro.

 

Castelul Rowton, Anglia

3c

Un pic de farmec englezesc nu strică unei vacanțe de vară, mai ales dacă vrei să fugi de valurile de caniculă. Castelul Rowton este un loc perfect unde să te bucuri de căldura blândă a sezonului de vară insular. Curtea și parcul sunt întreținute impecabil, iar Restaurantul Cedar îți va face o impresie deosebită. Chiar dacă vreo ploaie răzleață se nimerește să îți strice planul plimbărilor în natură, adăpostul oferit de una din cele 19 camere în care sunt cazați oaspeții hotelului se va dovedi reconfortant. Prețul nu este nici el de speriat: 120 de euro pe noapte.

 

Castelul Monterone, Italia

3c

Inițial, a fost o garnizoană militară ridicată în secolul al XIII-lea în apropierea Perugiei, dar acum, după ce a dat deoparte aerul cazon, se dovedește a fi un cochet hotel de vacanță. Monterone este un loc unde poți savura bogăția naturală a zonei rurale din Italia, cu văi pline de verdeață ce se întind între orașele Asissi și Perugia. Castelul are inclusiv piscină, centru spa și o baie turcească, așa că oboseala resimțită după o plimbare în natură nu va dura prea mult. Costul unei nopți de cazare este de 120 de euro.

 

Castelul din Petroia, Italia

4c

Castelul din Petroia este o altă bijuterie a epocii medievale din Italia și se află în apropierea orașului Asissi pe o mică culme stâncoasă a satului Gubbio. Este un castel cu un aer ușor misterios dat de mobilierul vechi, podelele ceruite și colțuri umbrite ale culoarelor. În camere însă te poți relaxa pe deplin, beneficiind și de băi cu hidromasaj, dar și de room service. Prețul unei cazări pe o noapte este de 135 de euro.

 

Castelul din Sinio, Italia

6c

Hotelul este amenajat în interiorul unui castel care datează din 1142. Clădirea masivă domină câmpurile cu podgorii din jurul orășelului Sinio din Piemont. Bucătăria locală și vinurile aromate te vor fermeca cu siguranță, așa cum o va face oricare din cele 18 camere destinate turiștilor. Decorul este rustic, cu pardoseală de teracotă, ziduri de piatră și tavane cu bârne de lemn. Afară vei putea oricând să te răcorești într-o piscină de dimensiuni apreciabile, iar curțile înierbate și pline de flori te vor face să nu îți mai dorești să pleci. Prețul unei nopți de cazare este de 230 de euro.

 

Castelul Schoenburg, Germania

6c

O masivă construcție din piatră, cu un corp de clădire viu colorat, castelul Schoenburg devine vizibil încă de când ajungi în orașul Oberwesel de pe Rin. Are aerul unui castel bântuit, dar în interior vei descoperi unul dintre cele mai elegante hoteluri. Este o clădire care datează încă din secolul al X-lea, dar care a cunoscut și zile nefaste în timpul războaielor franco-germane de acum patru secole și jumătate. O mare parte din castel este în conservare, dar corpul nou-zidit poate primi turiști la un preț de 155 de euro pe noapte. Multe din elementele arhitecturale ale clădirii au fost restaurate cu deosebită atenție, iar cina servită în curtea pietruită a fortăreței sau pe terasele înalte ale turnurilor de apărare are un farmec aparte.

 

Castelul Fonab, Scoția

7c

Castelul Fonab deține inclusiv un centru spa și o piscină acoperită, o necesitate dacă este să ne gândim că este localizat în munții Scoției, și un restaurant de lux, Sandemans, unde mesele includ șapte feluri de mâncare. 26 de camere, fiecare decorată într-un stil aparte, sunt disponibile oaspeților care se avântă în ținuturile înalte ale Scoției. Prețul unei camere este, în mediu, de 250 de lire sterline.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente