La USM ar putea fi comasată Facultatea de Litere cu Facultatea de Limbi Străine

usmcollage
Foto: Posibila comasare a câteva facultăți de la USM

Conducerea Universității de Stat din Moldova ar putea lua decizia de comasare a mai multe facultăți din cadrul instituției. Primele despre care s-a început a vorbi sunt Facultățile de Litere și de Limbi Străine.

Astfel cele două facultăți s-ar putea regăsi sub aceeași umbrelă, având mai multe catedre decât sunt acum la aceste facultăți.

Studenții de la Facultatea de Litere, în schimb, protestează pe rețelele de socializare, invitând masteranzii, doctoranzii, absolvenţii facultăţii, profesorii de limbă şi literatură română şi toate persoanele cărora nu le este străin simţul demnităţii naţionale să se împotrivească împreună, printr-un eveniment organizat de ziua Limbii Române. Acesta va avea loc la 31 august, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului din blocul central al universității, informează Ziarul Național.

„Haideți împreună să apărăm Facultatea de Litere, facultatea care, pentru mulți dintre noi, e acasă, facultatea care nu aduce bani, dar educă oameni”, mai scriu organizatorii acestei întâlniri.

„Nu prea înțeleg eu învălmășeala asta cu lichidarea Facultății de Litere de la USM. Vor fi comasate două facultăți în una singură. Specialitățile în fond rămân, cadrele didactice rămân, studenții mai departe vor putea să facă filologie și nimeni nu „anulează” pregătirea filologilor de limbă română.
Îmi pare rău că oameni pe care pe bune îi cred capabili să aibă raționament critic, așa de emotiv reacționează.

Hai să analizăm critic: se unesc două facultăți. Foarte bine, atât timp cât rămân aceleași specialități și în fond studentul cum învăța anumite obiecte așa și le va învăța mai departe. Se reduce doar cadrul administrativ, respectiv cheltuielile.” comentează un internaut.

Din partea conducerii universității nu a apărut nicio informație oficială legată de acest subiect.

Revenim cu detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente