Maia Sandu despre planurile sale de viitor: „Nu exclud posibilitatea revenirii în politică”

maia-sandu
Foto: Maia Sandu

Maia Sandu nu are de gând să plece din Republica Moldova, chiar dacă țara noastră trece printr-o perioadă mai dificilă. Totodată, fostul ministru a declarat că nu va renunța la reformele inițiate în educație. Aceasta nu exclude posibilitatea revenirii sale în politică la un moment. Declarațiile au făcute în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău.

Cu toate că nu are niște planuri foarte concrete vizavi de viitorul său în Moldova, Maia Sandu a menționat că nu are intenția de a pleca din țară. „Bineînțeles că mă văd în continuare în Republica Moldova. Nu renunț la această țară, chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă. Și nu e în drept nimeni să-mi ceară să plec din această țară. Nu am niște planuri foarte concrete vizavi de viitorul meu și nu am fost niciodată un om care și-a făcut planuri pe următorii cinci sau 10 ani. Încerc să văd care sunt oportunitățile și oportunități întotdeauna sunt, dacă ai ochii deschiși ca să le vezi. În funcție de asta voi face o alegere”, a mărturisit Maia Sandu în cadrul emisiunii.

Totodată fostul ministru a declarat că nu o să renunțe la lucrurile pe care le-a inițiat în educație și că nu o să plece din sistem, chiar dacă oficial a plecată. „Neoficial, eu sunt alături de toți acești copii pentru care am încercat să fac ceva și alături de toți profesorii cu care am încercat să fac ceva. O să încerc să contribui într-o formă sau alta, nu știu exact sub ce formă, dar o să fiu aproape de educație”, afirmă Sandu.

Aceasta nu știe dacă se va implica în curând în viața politică, dar nu exclude nici posibilitatea revenirii sale. „Haideți să vedem cât de bine va reuși acest Guvern să facă față situației, să vedem dacă partidele politice vor învăța lecția de data aceasta, ceea ce e mai greu de crezut, pentru că au fost mai multe lecții pe parcursul acestor ani. Nu vreau să exclud posibilitatea revenirii în politică la un moment. Deci, nu zic nici da, nici ba”, susține fostul ministrul al Educației.

Cu toate că nu este membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova, relația sa cu partidul este confuză. „Depinde de ce o să facă partidul mai departe, pentru că a ajuns la un moment în care lucrurile sunt un pic confuze și nu este foarte clar ce se urmărește și cum se urmărește. Eu am fost întotdeauna parte a echipei de la educație și mă simt în continuare parte a acestei echipe și a sistemului educațional de la care nu plec”, afirmă Sandu.

Referindu-se la situația actuală la Ministerul Educației, Maia Sandu a criticat activitatea ministrului liberal Corina Fusu, care nu a stat să discute cu echipa despre schimbările ce dorește să le facă. „E normal să am o asemenea reacție. Am tot vorbit despre cât de importantă este echipa de la Educație și despre faptul că nu un singur om a pornit aceste reforme și pentru mine este foarte importantă continuitatea. Și nu doar pentru mine, dar și pentru toți acei oameni pe care noi am reușit să-i convingem să vină la Ministerul Educației și să rămână, să facă un efort enorm, chiar dacă nu a fost apreciat financiar așa cum trebuia să fie. Acesta este momentul cel mai dificil – construcția echipei. Durează ani de zile. Un ministru nu are ani de zile la dispoziție, vedeți că „viața” unui ministru este relativ scurtă. Deci, atunci când moștenești o echipă bună, ceea ce trebuie să faci este să îi oferi ocazia să îți vorbească. Da, s-ar putea să nu fii de acord cu anumite lucruri, nimeni nu spune că trebuie să preiei 100 % din ceea ce a făcut predecesorul tău, dar în situația în care există un anumit sprijin în societate pentru reformele care au demarat în educație, atunci merită să-ți iei un răgaz de câteva săptămâni, 2-3 luni, să înțelegi mai bine ce se întâmplă, după care să vii cu niște decizii”, a mai menționat Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente