Unul dintre cei mai buni și apreciați artiști de tatuaje din SUA, Ami James, a adunat pe blogul său cele mai reprezentative imagini ale fenomenului de pe Twitter care poartă titlul de Punk Edit - trendul ce constă din editarea pozelor celebrităților sau idolilor din cultura pop prin Photoshop sau altor softuri online pentru a le înfrumuseța pielea cu tatuaje, piercinguri și alte lookuri alternative.

Ami James a încercat să explice pe blogul său că conceptul punk nu poate fi aplica multor reprezentanți ai generației de acum, care crede că câteva tatuaje, tuneluri și un tricou Ramones nu schimbă nimic din atitudinea lor. „Privește-i pe Miley Cyrus și sora-sa geamănă Justin Bieber. Ei gândesc că tatuajele, comportamentul provocator și lookul „badass” le aduce o alură punk și, astfel, în opinia lor sunt cool. Tatuajele lor nu pot șterge faptul că nu sunt decât un produs al sistemului și, astfel, nici pe departe punk”, scrie Ami. În opinia artistului de tatuaje, punkul este egal protestelor.

Astfel, Ami James consideră că trendul Punk Edit nu este nici pe departe ceva ce-și merită numele. „Acum câțiva ani buni noi obișnuiam să desenăm pe imaginile din reviste ale celebrităților, adăugându-le mustăți și pete pe dinți”, își amintește Ami. Acum, în opinia acestuia, rețelele de socializare, instrumentele digitale și Photoshop-ul le dă libertate tinerilor de a face mai multe: de a le adăuga un look diferit, sexy și non-conformist, însă nu punk. Se pare că comunitatea utilizatorilor de net se împarte în păreri. Tu ce spui despre experimentele de mai jos?

 

Benedict Cumberbatch, PC: tattoodo.com

Chloe Moretz, PC: tattoodo..com

Emilia Clarke în versiunea punk a lui Daenerys Targaryen, PC: tattoodo.com

Daniel Radcliffe, PC: tattoodo.com

Ryan Gosling, PC: tattoodo.com

Jennifer Lawrence, PC: tattoodo.com

Josh Hutcherson, PC: tattoodo.com

Katy Perry, PC: tattoodo.com

Kit Harington, PC: tattoodo.com

Kristen Stewart, PC: tattoodo.com

Nikki Minaj, PC: tattoodo.com

One Direction, PC: tattoodo.com

Scarlet Johansson, PC: tattoodo.com

Taylor Swift, PC: tattoodo.com