(foto) O studentă din Germania s-a saturat să plătească chiria și trăiește în trenuri

imrs
Foto: Tânăra care a ales să locuiască în tren decât să plătească chirie

O tânără din Germania s-a săturat să plătească chirie, așa că a luat o decizie neobișnuită: acum trăiește în tren. Leonie Müller susține că îi place acest lucru, potrivit presei din România.

Studenta din Germania a renunțat în primăvară la apartamentul în care stătea cu chirie. „Totul a început de la o ceartă cu proprietarul. Atunci am decis că vreau să plec de acolo și am realizat, de fapt, că nu îmi place să fiu legată de un singur loc”, a povestit tânăra.

În schimb, ea a cumpărat un abonament general, care îi permite să călătorească cu orice tren care circulă prin țară. Studenta susține că se bucură de o libertate nemaivăzută. „Mă simt ca acasă în tren și pot să vizitez multe orașe. E ca și cum ai fi în vacanță tot timpul”, a menționat Leonie Müller.

 

A video posted by Leonie (@tya_travelblog) on

 

Decizia surprinzătoare a tinerei de 23 de ani a atras atenția publicațiilor din țara sa natală. „Citesc, scriu, mă uit pe geam și întâlnesc oameni draguți tot timpul. Mereu ai ceva de făcut în tren”, a explicat tânăra. Ea mai spune ca viața sa se rezumă la un singur ghiozdan, unde își cară hainele, tableta, cursurile și produsele de igienă. Müller a scutit câțiva bani, deoarece biletul o costă 380 de dolari pe lună, în timp ce chiria ajungea la 450 de dolari pe lună. Călătorește peste tot în ţară cu o viteză de peste 190 de kilometri pe oră şi îşi face temele pentru facultate în tren. „Mă simt ca acasă în tren, pot să vizitez un oraș nou în fiecare zi şi-mi văd prieteni din ţară. Mă simt ca într-o vacanță tot timpul”, a spus Leonie.

 

 

Dar ea are și un alt scop pus la cale, în afară de acela de a trăi cu cât mai puține resurse financiare. „Vreau să inspir oamenii să își pună la îndoială obiceiurile și lucrurile pe care le consideră a fi normale. Mereu există oportunități și alegeri. Următoarea ta aventură se află chiar după colț, dar doar dacă ești în stare să o găsești”, a punctat Müller.

Leonie Müller călătorește frecvent noaptea şi încearcă să doarmă în apartamentele rudelor, prietenilor. De multe ori, petrece nopțile în apartamentul prietenului ei, la mama sau la bunica ei.

Această experienţă are şi un scop academic. Müller documentează experimentul neobișnuit pe blogul ei, iar lucrarea sa de licenţă va avea la bază stilul de viață nomad.

 

#ICE #train #sunset #evening

A photo posted by Leonie (@tya_travelblog) on

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente