Parcurge 50 de km la cursa de ciclism Chișinău Criterium 2015

10689579_766465380058434_5989931717035780248_n1
Foto: PC: sporter.md

Chișinău Criterium este o cursă de ciclism de proporţii, organizată de Sporter.md, care se va desfăşura pe străzile centrale ale Chişinăului, timp de două ore, pe o distanță de 50 de km.

Primele competiţii au avut loc în septembrie 2014 cu susţinerea Federaţiei de ciclism a Republicii Moldova, iar din anul 2015 sunt incluse în Calendarul oficial al evenimentelor sportive de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

În 2015, regulile de desfăşurare a competiţiilor s-au modificat şi simplificat, în special pentru ca orice doritor să poată participa la cursă, indiferent de gradul de pregătire.

Chișinău Criterium 2015 se va desfăşura în formatul cursei de două ore pe distanţa de 50 de km. Lungimea unui cerc este de 2,5 km. Cei care se vor încadra în timp vor primi o medalie la linia de finiş, iar cei care nu vor reuşi – nu o vor primi.

Itinerarul este următorul: bulevardul Ştefan cel Mare – Vlaicu Pârcălab – 31 august 1989 – Sfatul Ţării. Iată cum arată itinerarul pe hartă:

 

map-50-rom

 

Liniile de start şi finiş vor fi amplasate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Taxa de participare la cursa de ciclism – 300 de lei.

Participanţii la cursă pot veni cu orice tip de bicicletă. Casca este obligatorie! Câştigătorul cursei este sportivul, care va ajunge primul la linia de finiş pe cercul final al distanţei. Rezultatele sunt înregistrate de un sistem profesionist de cronometrare.

Pentru cei, care deocamdată nu sunt gata să-şi încerce puterile în competiţie, se va organiza VELO FUN – parcurgerea distanţei de 15 km în raza Chişinăului cu orice tip de bicicletă. Iată itinerarul VELO FUN pe hartă:

 

map-velo-fun-rom

 

 

Coloana va fi însoţită de un convoi din mareşali şi maşini de patrulare. Participarea la această cursă este gratuită.

Înregistrează-te la cursă AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente