Ministerul Educației a rămas fără pagina de Facebook

ministeruledu
Foto: Captură foto Facebook/Educația în Moldova

Ministerul Educației a rămas fără pagina de Facebook după ce foștii angajați ce administrau pagina respectivă au decis să o redenumească în „Educația în Moldova”. Astfel, pagina modificată, cu peste 15 mii de like-uri, va rămâne un spațiu deschis pentru comentarii, sugestii și discuții despre educație, iar Ministerul Educației este încurajat să-și construiască propria identitate vizuală. Vedeți mai jos mesajul integral postat de către administratorii paginii.

„Rămânem aproape. Educația a reprezentat mereu o prioritate, din punctul nostru de vedere, pentru dezvoltarea unei societăți sănătoase și am reușit, în ultimii trei ani, să o transformăm într-o prioritate pe agenda Guvernului și a societății. De asemenea, am reușit să menținem educația în totalitate în afara politicului și să ne asumăm responsabilitatea socială de a genera și implementa politici benefice pe termen lung pentru copiii noștri. Sigur că lucrurile durabile, schimbările simțite pot apărea doar în timp, recunoaștem că am pus doar temelia dezvoltării unei educații europene de calitate în Republica Moldova și că există drum lung până ca aceste schimbări să devină ireversibile.

Am sperat până în ultima clipă că oricine va prelua conducerea Ministerului Educației va continua să construiască pe fundamentul unor principii ca integritatea, profesionalismul și dedicația. Din păcate, cu mare regret, constatăm că e, într-adevăr, mult mai ușor sa distrugi decât să construiești și că educația are de suferit în fața unor avantaje și pârghii politice.

Echipa Ministerului Educației condusă de Maia Sandu le mulțumește tuturor profesorilor, șefilor de direcții, studenților, elevilor și părinților care ne-au dat o șansă și au avut încredere că muncim cu multă dedicație pentru o școală mai bună a zilei de mâine. Avem încredere că valorile promovate în acești ani se vor înrădăcina în activitatea de zi cu zi a școlii, în ciuda oricăror încercări din sfera politicului de a le deturna.

Această postare vine să confirme prezența noastră ca supraveghetori ai mersului reformelor în educație. Chiar dacă nu mai reprezentăm Ministerul Educației, rămânem aproape și continuăm eforturile noastre în spiritul unei educații libere și de calitate.

Pagina de Facebook capătă de astăzi o altă denumire, rămânând un spațiu deschis pentru comentarii, sugestii și discuții despre educație, pentru a lăsa Ministerul Educației să-și construiască propria identitate vizuală.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente