Un tânăr a fost reținut pentru că a închiriat o casă într-un sat și creștea plante de cânepă în seră

2154e63dd083654777378eb7ca694954dbff99abaa9bfe771b78bdd03adbe44e
Foto: Sute de plante de cânepă, depistate la Cahul PC: igp.gov.md

220 de plante de cânepă au fost depistate într-o localitate din raionul Cahul. Investigațiile polițiștilor au demarat în urma unei informații operative, precum că un grup de persoane au închiriat o gospodărie în satul Andrușul de Jos și dezvoltă o afacere de creștere ilegală a substanțelor narcotice de origine vegetală.

Ca urmare a cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspecții cultivau plantele de cânepă în sere, după care le strângeau și le depozitau în pădurea din preajmă, pentru a fi uscate.

În caz că nu erau descoperite, traficanții de droguri urmau să obțină un produs final de peste un kilogram de marijuana în formă uscată. Ulterior „produsul” urma să fie comercializat pe teritoriul țării. Pe piața neagră un pahar de marijuana valorează de la 1 500 – 2 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”.

De asemenea, a fost reținut și un suspect, un tânăr de 24 de ani, domiciliat în raionul Cahul, arestat pentru 30 de zile. La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente