Lista celor mai populare nume de fondatori ai întreprinderilor din Moldova

struza2
Foto: Cel mai cunoscut Ion întreprinzător din Moldova - Ion Sturza PC: moldova.org

După aproape jumătate de an de rezistență din partea Centrului Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), datele despre numele și prenumele fondatorilor întreprinderilor din Republica Moldova sunt publice și gratuite.

Echipa #diez și un specialist foarte talentat în ale Excelului a vrut să vadă cum trebuie să te numești ca să ai șanse în Moldova să fii fondatorul unei întreprinderi.

Din datele existente, în Moldova cei mai întreprinzători sunt Ionii, iar dintre femei – Elenele, iar dacă ai numele de familie Rusu, Popa sau Ciobanu, ai șanse și mai mari.

 

Top 20 de Nume și Prenume ale fondatorilor din Moldova

 

Fondatori din Moldova

 

Top 20 Prenume a fondatorilor din Moldova

 

Fondatori din Moldova

 

Top 20 Nume a fondatorilor din Moldova

 

Fondatori din Moldova

 

Anterior, aceste date erau oferite contra cost, acum informația despre cele aproximativ 200 de mii de companii este deschisă și poate fi accesată pe portalul guvernamental www.date.gov.md.

Publicarea deschisă a datelor este o măsură anticorupție eficientă, necesară și importantă pentru asigurarea unui mediu de afaceri transparent și sigur. Astfel, ar putea fi limitat traficul de influență din sistem, prevenită corupția. Totodată, publicarea informației despre fondatori va spori încrederea reciprocă între antreprenori, prevenind fraudele frecvente la momentul actual. Pe lângă mediul de afaceri, vor avea de câștigat consumatorii, societatea civilă și mass-media, care vor avea acces liber și gratuit la datele despre fondatorii întreprinderilor din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente