Parohul bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului” lansează o serie de acțiuni caritabile de ajutorare a copiilor nevoiași

img_9794
Foto: PC: bisericamedievala.wordpress.com

În perioada 15-29 august 2015, la iniţiativa parohului bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, Sergiu Curnic, şi cu suportul ctitorilor vor fi organizate multiple acţiuni caritabile destinate copiilor nevoiași. Scopul este de a sprijini copiii aflați în dificultate, proveniți din familii cu o situație socio-materială precară, de a preveni abandonul școlar, de a încuraja și susține dreptul copiilor la educație și de a aprecia performanțele acestora.

Sâmbătă, 15 august 2015, a fost inițiată prima acțiune de caritate. Astfel, 22 de copii din opt familii vulnerabile din câteva sate din raionul Căuşeni și Ștefan Vodă au beneficiat de rechizite şcolare, îmbrăcăminte de școală în valoare de 48 000 de lei. „Trebuie să le mulţumim tuturor celor care astăzi s-au implicat în buna desfăşurare a acestui eveniment de suflet, ctitorilor bisericii de lemn «Adormirea Maicii Domnului», precum şi tuturor membrilor voluntari.”

 

PC: Biserica din lem

„Ne-am propus să le oferim copiilor de vârstă şcolară tot ce este necesar pentru a merge la școală. Am fost întâmpinaţi cu bucurie de către gazde şi, la plecare, emoţiile i-au copleşit pe toţi, mici şi mari, căci ochii le erau scăldaţi în lacrimi, iar chipurile învăluite în lumină. Minutele petrecute împreună au dovedit că nu există fericire mai mare decât aceea de a citi pe chipul celui de lângă tine lumina veseliei”, a menţionat părintele Sergiu Curnic.

Apelăm la toți oamenii de bună credință să susțină această lucrare, să fie altruiști și să ajute pe cei care au mult mai puţine posibilități.

 

IMG_4246

Haideți să oferim împreună un motiv de bucurie şi seninătate în sufletele celor mai triști ca noi. „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” (Matei 5, 7). Milostenia sau îndurarea creștină izvorăște din iubirea de Dumnezeu și de aproapele, se arată prin ajutorarea materială și morală a semenilor noștri aflați în nevoie.

Toate fondurile colectate vor fi destinate achiziționării de produse alimentare, articole vestimentare și rechizite școlare. Următoarea acțiune de caritate va avea loc în perioada 18-22 august, în localitatea Peresecina, raionul Orhei, și în raionul Edineț.

 

IMG_4300

Persoana de contact:
Preot Sergiu Curnic – 060069707
Preoteasa Diana Curnic – 068544730

Biserica medievală de lemn „Adormirea Maicii Domnului” îşi are rădăcinile într-un trecut îndepărtat, este unica biserică de lemn din Republica Moldova care păstrează arhitectura medievală clasică moldovenească.

Detalii pe http://bisericadelemn.md/.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente