Șapte fraze pe care să le uiți pentru totdeauna, dacă vrei să ai succes în carieră

cariera
Foto: PC: reginele.ro

Nu există persoană care să nu dorească succes, iar cariera este o cale prin care noi vrem să atingem culmile perfecțiunii. Totuși, de multe ori, fiind la serviciu, noi rostim niște fraze din cauza cărora, cea mai dorită realizare a noastră devine imposibil de realizat.

De aceea, este bine să renunțăm la unele fraze și expresii din vorbirea noastră.

#1. „Acestea nu sunt responsabilitățile mele”

Atunci când accepți un post de muncă, cu siguranță îți imaginezi care vor fi sarcinile și cât de intensivă îți va fi munca. De regulă, odată cu trecerea timpului, numărul de responsabilități crește. Unele dintre ele sunt doar binevenite, pe când altele îți provoacă repulsie. Cu siguranță, ai întâlnit situații când șeful/-a îți dădea tot mai multe sarcini, pe lângă cele obișnuite. Și de fiecare dată ai dorit să îi spui că acestea nu intră în lista ta de reponsabilități. În acest caz, mai bine să discuți cu șeful despre funcția pe care o ai în companie. Anume o astfel de discuție va pune lucrurile la locul lor. Însă, oricât de dificile ar fi noile sarcini, nu rosti acestă frază, deoarece riști să-ți creezi imaginea unui lucrător leneș.

#2. „Este imposibil să fac asta”

Această frază o spun oamenii cărora le este frică de greutăți, iar de o avansare în funcție nici nu poate fi vorba. În loc de a lăsa lucrurile baltă, ai putea propune o alternativă proiectului. De fapt, în viață nu sunt atât de multe lucruri imposibile. Cei mai mulți dintre manageri și directori aleg să ridice în funcție pe acei angajați, cărora nu le este frică de greutăți. Așa că, dacă înfrunți greutățile, dar nu le ocolești, propui ideile tale, vei deveni un angajat valoros în companie.

#3. „Nu este vina mea”

Nimeni nu va dori să lucreze cu cineva care pasează vina pe altcineva. Până la urmă, va veni și rândul tău. Așa că, în loc să arăți cu degetul la greșelile altora, lasă ca fiecare să răspundă pentru sine. Capacitatea de a recunoaște vina este calitatea care îți permite să crești și să înveți. Dar atunci când vezi paiul din ochiul colegului, dar nu bârna din ochiul tău, este un semn că nu vei reuși să înveți din greșelile proprii.

#4. „Va dura doar un minut”

Niciodată nu rosti această frază, dacă nu ești sigur(ă) că aceste 60 de secunde vor fi destule pentru a îndeplini o sarcină. S-ar putea să reușești, doar dacă ai destulă experiență profesională și imaginație bună. Dar, odată ce ai promis că vei îndeplini o sarcină într-un singur minut, vei crea impresia că aceasta poate fi rezolvată de oricine.

#5. „Nu am nevoie de ajutor”

Un „lup singur și brutal” ar fi un personaj reușit dintr-un thriller, dar sunt șanse puține că el va fi erou într-o companie. Poți fi sigur(ă) că vei fi capabil(ă) să reușești să creezi singur(ă) un proiect de succes, însă trebuie să știi că munca în echipă este mult mai valoroasă. Dacă ești capabil(ă) să lucrezi în echipă, atunci să știi că asta este trăsătura unui adevărat lider. Și minime sunt șansele să urci pe treptele carierei, dacă vei lucra întotdeauna în singurătate.

#6. „Este nedrept”

Viața e nedreaptă, iar asta se poate observa în toate, chiar și în carieră. În loc să te plângi, ar fi mai bine să cauți soluții pentru problemele pe care le întâmpini. Proiectul la care visezi a ajuns pe mâna unui coleg? E atât de nedrept! Însă decât mereu să-ți arăți pretențiile, încearcă să muncești mai mult. În viața profesională, acordă mai multă atenție căutării soluțiilor pentru problemele pe care le întâmpini, decât să te plângi permanent.

#7. „Întotdeauna am făcut așa”

În business, „să faci întotdeauna așa” nu e cea mai bună strategie de dezvoltare, iar acest lucru va fi confirmat de fiecare companie care a respectat regulile, acceptând status-quo-ul, iar în final a falimentat. Adaptarea la schimbările pieței este cea mai sigură posibilitate de a supraviețui în economia care permanent are ceva nou. Nu trebuie să fii sluga modei, nu-ți ascunde capul în nisip cu speranța că în curând lucrurile vor reveni la normal. Ai putea să cauți soluții cât mai creative pentru a rezolva problemele și astfel, în curând, vei deveni persoana care va contribui la dezvoltarea companiei.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente