(foto) Zece fotografii câștigătoare la National Geographic Traveler Photo Contest

Whale whisperers
Foto: PC: petapixel.com

Dintre cele aproape 18 000 de imagini primite, National Geographic a ales zece câștigătoare pentru ediția din acest an a concursului Traveler Photo.

Marele câștigător, Anuar Patjane Floriuk, a realizat această fotografie într-o sesiune de scufundări în apropierea insulelor Revillagigedo din Mexic, unde înotau o balenă cu cocoașă și puiul ei nou născut, transmite TOTB.ro.

 

PC: petapixel.com

Locul al II-lea: „Muncitorii pietrișului”, de Faisal Azim

„Acest șantier pentru strivirea pietrișului e mereu plin de praf și nisip. Trei muncitori de pe acest șantier privesc pe fereastra locului lor de muncă”, explică Azim, care a realizat fotografia în Chittagong, Bangladesh.

 

PC: petapixel.com

Locul al III-lea: „Camel Ardah”, de Ahmed Al Toqi

„Camel Ardah, cum se numește în Oman, este un stil tradițional de curse de cămile, în care acestea sunt mânate de experți. Cea mai rapidă cămilă pierde, astfel încât ele trebuie să alerge la aceeași viteză pe aceeași distanță. Principalul scop al Ardah este să arate frumusețea și forța cămilelor arabe, precum și priceperea călăreților. Ardah este considerată una dintre cele mai riscante întreceri, fiindcă reacțiile cămilelor sunt imprevizibile, uneori acestea sărind peste cei aflați în public”, explică Al Toqi.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „O noapte la Deadveli”, de Beth McCarley

„Cu o noapte înainte să mă întorc la Windhoek, am petrecut câteva ore la Deadveli. Luna era destul de strălucitoare, cât să ilumineze dunele de nisip din depărtare, dar cerul era îndeajuns de întunecat pentru a vedea Calea Lactee și norii. Deadveli înseamnă mlaștină moartă. Se crede că acești copaci au circa 900 de ani, dar nu s-au descompus din cauza mediului arid”, povestește McCarley.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „La prins de rațe”, de Sarah Wouters

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „Kushti. Wrestling indian”, de Alain Schroeder

„Kushti este o formă tradițională de wrestling indian. Luptătorii, care poartă doar un petic de pânză în jurul brâului, intră într-un ring unde se află un amestec de lut, sare, lămâie și ghee (unt lichid). La finalul unei confruntări, luptătorii se odihnesc lângă pereții arenei, acoperindu-și corpul cu pământ, pentru a absorbi transpirația și a se feri de răceală. Ceremonia relaxării e completată de masaj, care să relaxeze mușchii și să demonstreze respectul reciproc”, explică Schroeder.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „Rinoceri albi”, de Stefane Berube

„Cu o noapte înainte să fac această fotografie, am încercat toată ziua să prind un cadru bun cu rinocerul alb, specie amenințată. M-am târât prin iarbă, atent să nu mă apropii la mai puțin de zece metri de ei, dar tot n-am obținut fotografia la care speram. În orice caz, dimineața m-am trezit cu trei rinoceri chiar sub nasul meu”, își amintește Berube.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „Saună în cer”, de Stefano Zardini

O saună la 2.800 de metri altitudine, în Munții Dolomiți, Monte Lagazuoi, în estul Alpilor italieni.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „Muntenii”, de Bartłomiej Jurecki

„La strânsul tradițional al fânului în Polonia, se folosesc încă furca și coasa”, explică Jurecki.

 

PC: petapixel.com

Mențiune: „România, țară de basm”, de Eduard Guțescu

Imaginea a fost realizată în satul Peștera.

 

PC: petapixel.com
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente