(foto) Artă culinară pe blogul Valerie’s Food. Mâncare sănătoasă, servită cu gust

FotorCreated
Foto: PC: colaj #diez

Valerie’s Food este un blog culinar al unei tinere pentru care, a face mâncare este o plăcere, iar a experimenta cu noi rețete, combinații și gusturi este o pasiune. Valeria Țurcan a relatat pentru #diez de unde izvorăște acest hobby, pe care, de curând, a decis să îl împărtășească lumii.

„Încă de mică eram interesată de emisiuni, poze și discuții culinare”

„De ce? Pentru că mă impresionau emisiunile culinare pe care le urmăream – cât de rapid era pregătită mâncarea și cât de uimitor o redau bucătarii”, își amintește Valeria. „Pasiunea am avut-o mereu, însă am realizat asta abia acum trei ani, când am început să gătesc.”

 

Tânăra a povestit că nu are studii în domeniul gastronomiei, „însă aceasta este și una din ideile care stau la baza proiectului «Valerie’s Food», ce constă în faptul că oricine poate găti acasă bucate delicioase, atât simple, cât și de restaurant”.

 

Blogul acesteia a fost inițiat neplanificat, după ce Valeria a început să distribuie poze cu mâncărurile pe care le făcea pe rețelele de socializare și, în scurt timp, a primit primele aprecieri și rugăminți de a se împărți cu rețetele. „Atunci am înțeles că, pentru a crește, am nevoie de o pagină sau de un blog gastronomic, pentru a interacționa cu lumea și a propune variantele mele de rețete și poze. După ce am lansat proiectul, la data 10 mai 2015, pe Facebook, am înțeles că am nevoie de ceva mai mult. Așadar, am lucrat zi și noapte împreună cu logodnicul meu pentru a lansa acest site.”

 

„În primul rând, promovez mâncarea sănătoasă și pregătită acasă”

„Pe site puteți găsi mâncare atât tradițională, cât și internațională, cum ar fi din bucătăria italiană, franceză, indiană și altele”, a afirmat Valeria.

 

„Cei care mă urmăresc au parte de rețete ușor de preparat și poze realizate din unghiuri neobișnuite. De altfel, pozele sunt realizate în exclusivitate de mine, iar la baza proiectului stă ideea de a oferi conținut original. Mai mult de atât, îi îndemn pe toți cei care gătesc din rețetele mele să ofere fotografii cu rezultatul ieșit, deoarece există rubrica «INSPIRAȚIE» – unde postez pozele cu numele și prenumele tuturor utilizatorilor care oferă fotografii.”

 

„Dacă gătești cu iubire – atunci sigur vei avea parte de un rezultat extraordinar”

„Scopul meu este de a promova mâncarea sănătoasă și de a demonstra că pentru a găti nu ai nevoie de studii superioare în domeniu”, a zis Valeria, menționând că atunci când gătești cu iubire – sigur vei avea parte de un rezultat extraordinar. „Cât ține de visuri, unul din ele l-am realizat – am deschis site-ul. Totuși, mai sunt o sumedenie, dar prefer să nu vorbesc, ci să acționez”, a conchis tânăra.

Creația culinară, pentru că anume așa poate fi definită munca acestei tinere, este o adevărată artă, prezentată publicului prin intermediul unor poze vii, cu compoziții originale și apetisante.

 

Rețetele pregătite de Valeria pot fi urmărite și pa pagina sa de Facebook.

Între timp, Valeria studiază Dreptul la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, în anul IV. „În timpul liber citesc și mă ocup de proiect. Fac cercetări, mă documentez, inventez materiale noi și desigur, sunt mereu în căutare de rețete.”

#diez îi dorește Valeriei inspirație pentru a împărtăși vizitatorilor blogului său noi creații culinare deosebite!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente