Leancă: „Liderii PLDM nu au fost sincer motivați să o vadă pe Maia Sandu prim-ministru”

leancă
Foto: abcnews.md

Fostul premier Iurie Leancă susține, într-un interviu pentru Romania Liberă, că liberal democrații nu au fost sinceri atunci când au propus-o pe Maia Sandu la funcția de prim-ministru.

Întrebat de ce PLDM a venit cu această propunere şi ulterior a retras-o foarte repede, „de parcă nu doar celelalte partide n-ar fi dorit-o, ci chiar liberal-democrații nu erau confortabili cu ea”, președintele Partidului Popular European din Moldova a spus că, foștii colegi nu au dorit să promoveze o „persoană antisistem”, transmite moldova.org.

El a mai adăugat că situația prin care a trecut Maia Sandu poate fi ușor comparată cu experiența pe care a avut-o el însuși la începutul anului curent.

„Cred că atunci când PLDM a desemnat-o pe Maia Sandu, nu a făcut-o din toată inima. Am trecut și eu prin această experiență. A fost o tentativă într-adevăr foarte firavă, doar pentru a crea unele impresii. PLDM a încercat să-și spele imaginea cu cineva văzut ca fiind antisistem, în ideea că sistemul din Republica Moldova este foarte perimat, infestat de molima corupției și care are nevoie de o lovitură puternică pentru a se schimba. N-am crezut nicio clipă că liderii PLDM sunt sincer motivați să o vadă pe Maia Sandu în această funcție”, a menționat Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente