12 liceeni vă invită la un Movie Night caritabil pentru a ajuta o victimă a violenței domestice

pursuit
Foto: Pursuit of happyness PC: belimitless.com/

Participă sâmbătă, 8 august, de la ora 20:00, la Teatrul Verde din parcul Valea Morilor, la primul Movie Night caritabil, organizat de o echipă de liceeni din Republica Moldova.

Este vorba despre ecranizarea producției americane „În căutarea fericirii“ (2006), în regia lui Gabrielle Muccino. În film, Will Smith joacă rolul unui agent de vânzări, care se luptă să obțină custodia fiului său (interpretat de fiul real al actorului, Jaden Smith) și care e gata să-și dedice viața unei cariere profesionale care-i va schimba viața.

Ecranizarea de sâmbătă este organizată de o echipă de 12 liceeni din Chișinău și Orhei, cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unei familii social vulnerabile, victimă a violenței domestice. Este vorba despre o femeie cu patru copii, pe care îi educă singură: Dumitru (13 ani), Nicoleta (4 ani), Mădălina (3 ani) și Constanța (7 luni), după ce tatăl, acum separat de familie, și-a lovit în repetate rânduri micuții.

Acum această familie trăiește de pe-o zi pe alta într-o casă modestă. Reprezentanții unui ONG deja s-au oferit să achite chiria pe jumătate de an pentru această locuință. Totuși, micuța Constanța are nevoie de un leagăn în care să doarmă, un cărucior și scutece, Nicoleta și Mădălina au nevoie de un pătuc, iar pentru Dumitru sunt necesare o masă și o lampă la care să-și facă temele.

Prețul unui bilet la filmul de sâmbătă seara este de 20 de lei, iar încasările vor fi donate integral acestei familii social vulnerabile.

Acțiunea inițiată de cei 12 liceeni face parte din campania de binefacere People Help People, organizată în cadrul proiectului de leadership Wave Week Moldova.

Wave Week Moldova este un program de leadership şi voluntariat ce constă dintr-o şcoală de vară, proiecte de voluntariat organizate şi implementate de participanţi, o platformă de dezvoltare personală şi experienţă împărtăşită între absolvenţii programului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente