Top 5 cele mai practice website-uri gratuite pentru studierea unei limbi străine

_75201112_languages
Foto: PC: thinkstock.com

Fie din dorința de a emigra sau de a se dezvolta multilateral, mulți dintre noi își doresc să studieze o limbă străină, cunoștințele liceale de engleză sau franceză nefiind suficiente pentru o eră a globalizării tot mai crescânde din care facem parte.

Pentru că suntem în criză de timp sau de resurse financiare, iar studierea unei limbi străine este o necesitate pregnantă în zilele noastre, iată o listă cu cele mai utile și practice portaluri de însușire a limbilor străine:

 

#1. Duolingo

 

PC: duolingo.com
PC: duolingo.com

Extrem de practic și cu o grafică interesantă, Duolingo le permite utilizatorilor să însușească 21 de limbi, cele mai frecvent studiate fiind engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa, dar și hindi, irlandeza, maghiara sau, mai nou, limba artificială esperanto.
Acest portal impresionează printr-o structură comodă și o grafică atractivă, motivându-te să avansezi, atingând de fiecare dată un nou nivel.

PC: duolingo.com
PC: duolingo.com

 

#2. Busuu

 

PC: busuu.com
PC: busuu.com

Un alt website, cu o gamă largă de materiale audio și video și posibilitatea de a conversa cu vorbitori nativi, este Busuu. Pe lângă șansa de a-ți îmbogăți vocabularul, acest portal îți poate dezvolta abilitățile de scriere, ascultare și vorbire, ajutându-te să însușești, într-un timp cât mai rapid, una din cele 12 limbi expuse pe site.

 

PC: busuu.com
PC: busuu.com

 

#3. Livemocha

 

PC: livemocha.com
PC: livemocha.com

Cu o serie vastă de 35 de limbi străine, Livemocha motivează internauții din întreaga lume să înceapă studierea unei noi limbi străine. Ca și Busuu, acest portal dezvoltă abilitățile de scriere, ascultare și vorbire, dar și citire, punând la dispoziție limbi mai neobișnuite, precum esperanto, abhaza, occitana sau manx.

 

PC: livemocha.com
PC: livemocha.com

 

#4. Memrise

 

PC: memrise.com
PC: memrise.com

Memrise este o altă metodă accesibilă pentru a studia gratuit o limbă străină. Oferind lecții online de spaniolă, japoneză, mandarină, coreeană, rusă sau italiană, acest site utilizează și meme-uri care facilitează procesul de studiere, oferindu-i o notă de divertisment.

 

PC: memrise.com
PC: memrise.com

 

#5. Foreign Services Institute

 

PC: fsi-languages.yojik.eu
PC: fsi-languages.yojik.eu

Spre deosebire de celelalte website-uri, FSI dispune de o gamă mai largă de texte și cărți online, însoțite și de câteva fișiere audio. Deși procesul de studiere nu e tocmai interactiv, Foreign Services Institute oferă materiale utile pentru studierea a 48 de limbi, printre care și suedeza, greaca, kirundi, cambodgiana sau turca.

 

fsi-languages.yojik.eu
fsi-languages.yojik.eu

 

Ieși din zona de confort și nu-ți fie frică să studiezi o nouă limbă, căci „Cine nu cunoaște limbi străine, nu are idee despre propria limbă” – Goethe.

Baftă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente