Maia Sandu s-ar fi putut regăsi în guvernul Streleț, dar în fruntea altui minister. Ce planuri de viitor are

maia-sandu
Foto: Ministrul Educației, Maia Sandu PC: luchianiuc.com

Maia Sandu a recunoscut că i s-a propus și o altă funcție după ce a fost clar că nu va fi votată în calitate de prim-ministru. Declarația a fost făcută chiar de fostul ministru al Educației, în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la Pro TV.

„Mi s-a oferit posibilitatea să aleg un portofoliu dintre două ministere, dar nu cred ca este corect în raport cu oamenii care au obținut aceste funcții să spun care anume. Evident că am refuzat, pentru că în situația în care eu nu am sprijinul acestei alianțe și în această ultimă săptămână a fost foarte clar aceasta, nu cred că merită să fac acest lucru”, a declarat fosta candidată a PLDM-ului la funcția de premier. Totodată, Sandu nu a vrut să confirme sau să infirme că i s-a propus postul de ministru al Afacerilor Interne.

După cum anunțase anterior în luna mai, aceasta accepta să rămână în executiv doar în calitate de ministru al Educației, pentru a continua reformele, dar acest lucru a fost imposibil, pentru că Partidul Liberal a insistat anume pe acest minister. „Să știți că sunt foarte descurajată de faptul că echipa mea de la Educație nu a reușit să rămână acolo, pentru că este o dovadă că rezultatele nu sunt apreciate și poți să mergi la alt minister să încerci să faci lucrurile, dar asta nu înseamnă neapărat că va exista continuitate și sustenabilitate”, a declarat ex-ministrul Educației.

Maia Sandu speră ca actualul ministrul Educației, Corina Fusu, să continue reformele începute de ea. „Totul depinde dacă va reuși să convingă echipa să rămână, dar o parte din echipă deja nu mai este, pentru că, la nivel de vice-miniștri, schimbarea este automată. Depinde, eu tare îmi doresc acest lucru. Imaginați-vă că a fost un efort foarte mare din partea mea, dar mai ales din partea colegilor mei, care nu sunt miniștri, dar care, și aici nu vreau să strâng laurii, au lucrat foarte mult fiind acolo în umbră și sunt foarte dedicați și e mare păcat de acest efort. E mai mare păcat de copiii aceștia, dacă nu reușim să le îmbunătățim lucrurile în domeniu.”

Sandu a răspuns și acuzațiilor lui Mihai Ghimpu precum că ea nu și-a dorit funcția de prim-ministru și că și-ar fi căutat un loc de muncă în SUA tocmai din luna mai. „Dânsul știe mai bine decât mine că am fost să-mi caut de lucru. Am fost la Washington și mi-am ridicat un premiu de la Banca Mondială, acesta a fost scopul vizitei mele.” (n.r. Maia Sandu, este câștigătoarea premiului pentru Leadership în Responsabilitate Socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernat de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA) – o inițiativă a Băncii Mondiale.)

Sandu a anunțat că, pe termen scurt, va merge în vacanță, într-o vacanță mai lungă, ca să compenseze cei trei ani de muncă asiduă la minister. „Mai departe nu știu. O să-mi iau ceva timp, o să analizez situația. Eu nu sunt un om care depinde de politică și nici nu am analizat foarte bine dacă vreau să fac politică mai departe, dar nici nu vreau să exclud categoric că voi face vreodată politică. Depinde de oportunități”, a mărturisit Maia Sandu.

Fostul ministru susține că, actualmente, nu planifică să meargă în străinătate la un alt post de muncă. „Acum o să fiu în țară, cel puțin câteva luni. O să merg la munte în România și după aia o să vedem ce se întâmplă. Nu mi-am făcut niciun plan, pentru că sunt foarte obosită, vreau să mă odihnesc și după aia să mă gândesc la rece ce vreau să fac mai departe și eu nu am o problemă să schimb dramatic sectorul sau ocupația. Trebuie să mă gândesc ce-mi doresc eu mai departe”, a punctat la final Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente