Prim-ministrul Streleț și membrii Cabinetului de miniștri au depus jurământul

_dor3196
Foto: PC: gov.md

Noul Cabinet de miniștri, condus de Prim-ministrul Valeriu Streleț, a fost învestit în această seară, la Palatul Republicii, în prezența Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Premierul, vicepremierii şi miniştrii au jurat să-şi dăruiască toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respecte Constituția și legile țării, să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

În cadrul ceremoniei de învestire, Preşedintele Nicolae Timofti a mulțumit fracțiunilor parlamentare proeuropene pentru votul de încredere acordat Guvernului. De asemenea, Șeful statului a îndemnat noul Cabinet de miniștri să continue reformele inițiate în toate sectoarele. „Trebuie să arătați performanțe în domeniile pe care le veți administra. Aveți, în persoana Președintelui, un susținător al tuturor demersurilor pentru realizarea obiectivelor de interes național. Vă urez succes. Lucrați pentru oameni și oamenii vă vor susține. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a încheiat Nicolae Timofti.

La rândul său, Premierul Valeriu Streleț a dat asigurări că noul Guvern va munci pentru implementarea, în continuare, a Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. „Trebuie să ne mobilizăm la maximum și, în conformitate cu jurământul depus, în conformitate cu aptitudinile și capacitățile fiecăruia, să ne consacrăm servirii Patriei noastre, servirii Republicii Moldova. Avem sarcina de a avea grijă de oamenii Moldovei, de a crea condiții pentru creșteri salariale, ca cei mai afectați de majorările de tarife și alte efecte adverse ale perioadei de criză, să nu simtă atât de dur acest șoc. Cred cu fermitate în potențialul fiecărui membru al Cabinetului de miniștri, cred în viitorul Republicii Moldova!”, a declarat Prim-ministrul Valeriu Streleț.

Componenţa Guvernului şi Programul de activitate al acestuia pentru perioada 2015-2018 au primit astăzi votul de încredere al Parlamentului. Din Cabinetul de miniștri fac parte:
Valeriu Streleț – Prim-ministru;
Natalia Gherman – viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene;
Gheorghe Brega – viceprim-ministru;
Victor Osipov – viceprim-ministru;
Stephane Christophe Bride – viceprim-ministru, ministru al Economiei;
Anatol Arapu – ministru al Finanţelor;
Vladimir Cebotari – ministrul Justiției;
Oleg Balan – ministrul Afacerilor Interne;
Anatol Șalaru – ministrul Apărării;
Mircea Buga – ministrul Muncii și Protecției Sociale;
Ruxanda Glavan – ministrul Sănătății;
Ion Sula – ministrul Agriculturii;
Iurie Chirinciuc – ministrul Transporturilor;
Vasile Bâtcă – ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale;
Pavel Filip – ministrul Tehnologiei Informațiilor;
Corina Fusu – ministrul Educației;
Monica Babuc – ministrul Culturii;
Loretta Handrabura – ministrul Tineretului și Sportului;
Valeriu Munteanu – ministrul Mediului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente