(video) Proiecția filmului „Prețul Sexului” despre problema traficului de ființe umane

1

Cu ocazia Zilei Internaţionale a luptei împotriva traficului de fiinţe umane, Asociația Oberliht vă invită la o discuție despre fenomenului traficului de ființe umane, mecanismele prin care acesta se realizează, impactul asupra victimelor și a comunității. Evenimentul va avea loc mâine, 30 iulie, între orele 18.30 și 21.30 la Zpațiu.

La discuție vor participa psihologi, sociologi, asistenți sociali și reprezentanți ai autorităților statului, care se ocupă de problema traficului și oferă asistență victimelor.

Discuția va fi precedată de proiecția filmului „Prețul Sexului” (2011) – un documentar realizat de regizoarea bulgară Mimi Chakîrova, care urmărește câteva cazuri de femei traficate în Turcia, Grecia și Dubai.

Evenimentul va avea loc la Zpațiu, situat pe strada Al. Șciusev, nr. 103 și este realizat de către Asociația Oberliht în colaborare cu Asociația Internațională „La Strada”, Comitetul Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane și Centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de fiinţe umane.

Iată trailer-ul acestui film:

Ce trebuie să cunoști despre traficul de ființe umane:

# Anual, în lume, circa 600.000-820.000 de persoane sunt traficate peste graniţa de stat, aici nefiind incluse şi cele care sunt traficate în interiorul statelor, număr care poate atinge cifre de milioane;
# Circa 70 % din numărul persoanelor traficate sunt femei şi fete, care, în mare majoritate, sunt impuse să practice prostituţia;
# Aproximativ 50 % din numărul persoanelor traficate sunt minori, care sunt exploataţi sexual prin muncă silită sau le sunt preluate organele.

Ce înseamnă trafic de ființe umane și cine pot fi victime ale traficului de ființe umane:

Victime ale traficului de fiinţe umane pot fi persoanele trecute peste graniţa de stat sau transportate în interiorul statului, pentru a fi aduse în stare de sclavie sau servitute. Acest fenomen infracţional are trei elemente caracteristice: recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane; ameninţarea cu folosirea forţei sau diferite forme de constrângere care nu implică violenţa, precum frauda sau înşelăciunea; exploatarea, în special pentru munca forţată în construcţii, agricultură şi sectorul casnic, dar şi pentru cerşit, prostituţie şi diverse forme de exploatare sexuală.

Victime ale traficului de fiinţe umane pot deveni bărbaţi, femei şi copii. Traficul de persoane poate avea loc în străinătate, dar şi în Republica Moldova.

În cazul în care aţi fost atras/ă în una din situaţiile expuse mai sus, sau cunoaşteţi persoane care pot fi identificate drept victime ale traficului de fiinţe umane, MAEIE recomandă să semnalați neîntârziat autorităţile locale de poliţie, precum şi misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente