Maia Sandu: Conducerea PL și PDM a refuzat categoric să discute cu mine

SanduMaia_2
Foto: PC: sfm.md

Declarația a fost făcută de Ministrul în exercițiu al Educației, astăzi dimineața, pe pagina sa de Facebook, după ce săptămâna trecută aceasta a fost propusă de către PLDM la funcția de prim-ministru.

Totodată, aceasta a menționat că trebuie să înțelegem cu toții că buna funcționare a unui stat nu poate fi asigurată de o singură instituție, fie ea și Guvernul. „Un stat de drept se bazează pe un ansamblu de instituții care trebuie să funcționeze armonios, sincronizat și să aibă obiective și interese comune, respectiv bunăstarea cetățeanului și progresul societății”.

Potrivit ministrului Educației în exercițiu, decizia de a-și asuma conducerea Guvernului nu este suficientă pentru atingerea obiectivelor propuse în lipsa unei viziuni comune despre democrație a tuturor instituțiilor de care depinde funcționarea statului. „Prim-ministrul nu poate rezolva singur problemele curente cu care se confruntă economia și societatea Moldovei, atât timp cât alte instituții ale statului nu funcționează corect, fapt evident pentru oricine din cele întâmplate în ultimele luni. Am încercat să explic aceste lucruri liderilor care au creat alianța de guvernare, însă, cu regret, nu am avut această șansă, deoarece conducerea celor două partide (PL și PD) a refuzat categoric să discute cu mine”, a mai adăugat Maia Sandu.

Sandu și-a mai exprimat convingerea că această țară va avea șansa să devină un stat democratic, care să ofere un trai decent cetățenilor săi, dacă oamenii onești și profesioniști vor reuși să-și unească eforturile pentru a împinge lucrurile în direcția dorită de toți.

Maia Sandu a ținut să mulțumească tuturor pentru sprijinul și încrederea acordată în ultimele zile. „Susținerea dumneavoastră înseamnă enorm de mult pentru mine și m-a determinat să accept responsabilitatea mandatului și să încep dialogul pentru desemnarea în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova.

De menționat că Maia Sandu ar putea să nu se mai regăsească în viitoarea componență a Executivului, Ministerul Educației fiind repartizat Partidului Liberal.

Reamintim că, pe 27 iulie, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care Valeriu Streleț a fost desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. Șeful statului a luat această decizie după consultări cu fracțiunile PLDM, PD și PL, care au constituit recent o coaliție majoritară în Parlament. Candidatura lui Valeriu Streleț a fost propusă de fracțiunea PLDM și este susținută și de celelalte două componente ale Alianței pentru Integrare Europeană.

Conform Constituției, primul ministru desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente