Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al CCA, a fost găsit spânzurat

ultima-ora-gheorghe-gorincioi–fostul-sef-cca–s-a-sinucis-1438082377
Foto: PC: noi.md

Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului și profesor la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, a fost găsit spânzurat în dimineața acestei zile, în satul Pârâta din raionul Dubăsari, acolo unde împreună cu familia acesta deținea o vilă.

Potrivit PRO TV, Gorincioi a mers aseară, împreună cu soția și ginerele, la vilă, iar după ce aceștia s-au întors în capitală, el a rămas singur. În această dimineață, ginerele acestuia a încercat să-l sune de mai multe ori, însă fără niciun răspuns. Într-un final, ginerele lui Gorincioi a mers înapoi la vila din Pârâta, unde l-a găsit pe fostul președinte al CCA spânzurat în grădină. Oamenii legii ar fi găsit un bilet de adio scris în limba rusă, în care victima își cere scuze de la cei apropiați și crede că decizia pe care a luat-o este una corectă. În primele rânduri ale biletului, acesta ar fi scris: „Vă rog să nu învinovățiți pe nimeni de moartea mea”.

Gheorghe Gorincioi s-a născut la 11 februarie 1949, în raionul Ungheni. În 1972 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism, după care, în 1977, a obținut diploma de doctorat de la Universitatea de Stat din Saint Petersburg, obținând titlul de doctor în istorie, conferențiar universitar. În perioada anilor 1980-1986 a fost Decan al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Stat din Moldova.

În anul 2007, Gheorghe Gorincioi este ales președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, iar în ianuarie 2011, împreună cu fostul şef al Direcţiei Administrative a CCA, Terente Cherdivară, a fost acuzat că ar fi estorcat de la un agent economic 110.000 de lei pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumului serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării contractului de achiziţii semnat cu CCA. Cherdivară a fost reţinut în 2011 după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă de bani. Se presupune că banii estorcaţi urmau să ajungă la fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi. În momentul flagrantului, jumătate din cei peste 100 de mii de lei au fost găsiţi la Terente Cherdivară.

Acum două luni, Gorincioi a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de trei ani, pentru corupere pasivă.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente