Visul Katiușei Madan a fost împlinit împreună cu „Star Kebab”

Vis_StarKebab
Foto: PC: Star Kebab

„Star Kebab” a îndeplinit „visul echipei” și s-a alăturat celor care au ajutat la salvarea vieții unei fetițe de cinci ani.

Visul Katei

PC: Star Kebab

Katea Madan e o fetiță obișnuită de cinci ani, deschisă și zâmbitoare. Doar că uneori, în ochii săi apare o scânteie de tristețe. Nu mai are posibilitatea să se joace „de-a prinselea” sau de „v-ați de-ascunselea”, să sară pe trambulină sau să fugă după minge. Katiușa suferă din naștere de o boală cardiacă și nimeni nu putea să-i spună cât exact va mai trăi. Katea avea un vis – să se bucure de soare, să meargă la mare și să fugă pe marginea valurilor, să danseze cu prietenele. De fapt, ea visa să trăiască!

Până la vârsta de cinci ani, Katea a suferit două operații, una din ele – la vârsta de trei luni, iar cealaltă – la un an și nouă luni. Medicii din capitală atunci și-au îndeplinit munca profesionist. Mai era nevoie însă de o a treia intervenție chirurgicală. Specialiștii nu se încumetau să o facă: potrivit prognozelor, 70% susțineau că fetița nu va supraviețui în urma intervenției. Șansele de supraviețuire erau mult mai mari într-o clinică din Germania. Totuși, familia Katei avea nevoie de 29 de mii de euro, adică circa 600 de mii de lei, iar intervenția chirurgicală trebuia executată cât mai rapid posibil.
Nenorocirea nu vine niciodată singură. În aprilie, părinții Katei au născut un băiețel, Kirill, care a fost diagnosticat cu aceeași boală și, la fel, are nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă.

Șansa

PC: Star Kebab

Despre tragedia familiei Madan am aflat de pe Facebook, pe pagina rețelei restaurantelor de fast-food „Star Kebab”. Încerc să urmăresc activitatea acestei companii, întrucât unele proiecte pe care aceasta le organizează nu te pot lăsa indiferent. Nu am putut omite nici proiectul „Star Kebab împlinește visul echipei” – 2015. Rerezentanții echipelor au postat pe pagina de Facebook nouă visuri. Cineva povestea despre visul de a organiza o zi distractivă pentru copiii din internatul orașului Strășeni, altă echipă dorea să zboare cu parapanta, iar alta – să susțină școala republicană de hipism. Visul de o ajuta pe Katea Madan a adunat peste 1.500 de like-uri, devenind lider între cele nouă visuri.

Angajații și prietenii „Star Kebab” singuri au decis care vis să-l împlinească. Și într-adevăr, Katiușa era între viață și moarte. Astfel, echipa „Star Kebab” a oferit pentru intervenția chirurgicală 10 mii de lei. Aceasta a fost o adevărată surpriză pentru familia Madan. Bineînțeles că această sumă nu este suficientă pentru a o salva pe Katea, însă asemenea proiecte ca „Star Kebab îndeplinește visurile” pot fi un exemplu pentru alții.

Mulți din cei care au aflat despre acest proiect nu pot să rămână indiferenți la istoriile pline de speranță prezentate pe pagina savelife.md.

O inimă mare

A fost adunată suma necesară pentru intervenția chirurgicală a Katei. Pe 29 iunie curent, ea a plecat în Germania, pentru operație. Sperăm că fetița se va întoarce în curând acasă sănătoasă și fericită și se va juca și va zburda împreună cu alți copii, iar cea de-a șasea sa zi de naștere, pe 29 iulie, Katea o va întâlni cu alte visuri, întrucât cel în care și-a dorit să supraviețuiască a devenit realitate.

Olga Belova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente