(foto) Ciobăneștii germani ai Poliției de Frontieră au câștigat un concurs internațional

11223604_836609656434570_7753290456399962215_n
Foto: PC: Facebook/Poliția de Frontieră

Ciobăneștii germani din dotarea Poliției de Frontieră, Faradey, Abb și Yoka, care pot fi văzuți în punctul de trecere Chișinău-Aeroport, au adus acasă toate cele șase cupe Grand-Prix ale competiției chinologice desfășurate în or. Burgas, Bulgaria.

În perioada 10-20 iulie curent, reprezentanții echipei canine a Poliției de Frontieră, alături de inspectorii chinologi, Alexandru Dragomir și Nichita Balaur, au participat în cadrul competițiilor chinologice „Săptămâna Europeană”, organizate de Uniunea Chinologică a Bulgariei, în comun cu World Chinologic Hunting Sports Alliance.

Astfel, pe parcursul derulării tuturor probelor de concurs, câinii de serviciu au trebuit să-și manifeste abilitățile de patrulare, urmărire sau detectare de substanțe explozive şi stupefiante, precum și să treacă testul de disciplină. Cei prezenți au avut ocazia să aprecieze agilitatea și promptitudinea exemplarelor canine expuse la concurs, precum și să asiste la diverse elemente demonstrative de dresaj.

 

PC: Facebook/Poliția de Frontieră

În cadrul competiției, patrupezii au fost înscriși la toate categoriile de vârstă – „Junior”, „Matur” și „Veteran”. Cele mai bune rezultate le-a înregistrat veteranul Faradey, care a câștigat Grand-Prix-urile tuturor celor patru competiții din concurs pentru categoria sa de vârstă.

La categoria „Matur”, patrupedul Abb s-a clasat pe locul doi, acesta excelând și la categoria „Duet”, obținând, împreună cu Yoka, premiul cel mare. Yoka, junioara, a reușit și performanța de a urca pe cea de-a treia poziție a clasamentului, în urma derulării probelor din competiția dedicată categoriei sale.

 

PC: Facebook/Poliția de Frontieră

Arbitrii competiției au remarcat, de asemenea, polivalența patrupezilor Poliției de Frontieră, precum și strânsa legătură dintre chinolog și câinele de serviciu, fapt care denotă că conductorul reușește să controleze temperamentul câinelui instruit, precum și să-i cultive așa calități precum inteligența, obediența și dorința de a lucra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente