ADMITEREA 2015: Sute de tineri stau la coadă în prima zi la USM

IMG_1809
Foto: Admiterea 2015 la USM. PC: #diez

Luni, 20 iulie, a fost dat start admiterii la universitățile din țară. Viitorii studenți au asaltat instituțiile de învățământ din prima zi, dorind să depună actele cât mai curând la facultățile alese. #diez a mers la Universitatea de Stat din Moldova și a discutat cu tinerii care dis-de-dimineață au venit pentru a sta într-o coadă de sute de oameni.

Pentru anul de studiu 2015-2016, Universitatea de Stat oferă 927 de locuri cu finanțare bugetară și 1.070 de locuri contra plată. Absolvenții care vor să se înscrie la această universitate o pot face în perioada 20-28 iulie curent. Cunoaște mai multe detalii despre oferta de studii la USM într-un articol pe #diez.

Cu și era de așteptat, în prima zi de admitere coada pentru a depune documentele a fost enormă, iar canicula nu a oprit sute de tineri să vină la primele ore ale dimineții pentru a ocupa rând.

 

Cristina

Una dintre tinerele venite la USM este Cristina Zuza, care a spus pentru #diez: „Vreau să merg la Facultatea de Economie, Specialitatea Marketing și Logistică. A fost o alegere dificlă, întrucât eram într-o pană de idei. Totuși, depun aici, deoarece este actuală și pot să-mi asigur un viitor bun. Am venit astăzi, pentru că e prima zi, vreau să văd dacă întâlnesc persoane cunoscute pe aici și cred că ar fi mai multe oportunități pentru viitorii studenți. Nu mă sperie coada și sunt gata să aștept oricât va fi nevoie. Am venit aici în jurul orei nouă și sunt cu numărul 398. Cred că până la amiază voi intra”.

 

Victor

Un alt tânăr, Victor, a afirmat: „Voi depune actele la Marketing și Logistică. Am venit și eu în prima zi, sperând că voi fi acceptat printre primii. Am ajuns aici aproape de ora 9 și sunt cu numărul 327. Cred că urmează să aștept să-mi ajungă rândul pe la ora 12:00-13:00”.

 

Nina

„Am decis să depun actele la Facultatea de Drept și am venit astăzi, căci voi fi plecată pentru două săptămâni și acum am unica șansă să depun. Căldura și rândul enorm sunt insuportabile. Am venit aici la ora șapte și sunt înregistrată cu numărul 202”, a relatat Nina.

Alina a venit și ea devreme pentru a fi printre primii: „Am venit în prima zi, pentru a reuși să mergem în alte zile la alte universități. Ne-am înregistrat dimineața și am avut timp să ne plimbăm puțin până acum. Sunt înregistrată cu numărul 148 și cred că în scurt timp voi intra”.

 

Alexandru

„Voi merge la Tehnologii informaționale, deoarece am absolvit Colegiul de Informatică și am decis să continui în același domeniu. Am venit astăzi pentru a vedea ce documente sunt necesare, cât costă contractul. Astăzi rândul este foarte mare. Cred că voi veni peste câteva zile”, a zis un alt viitor student, Alexandru.

O alternativă pentru cei care nu-și doresc să petreacă ore în șir la coadă este înregistrarea online, care se efectuează pe adresa http://e-admiterea.usm.md/.

 

PC: captură e-admiterea.usm.md

Iată câteva imagini care redau atmosfera din această dimineață de la USM:

 

Admiterea 2015 USM
Admiterea 2015 USM
Admiterea 2015 USM
Admiterea 2015 USM

 

Admiterea 2015 USM
Admiterea 2015 la USM
Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente