Peste 5.000 de oameni s-au adăpostit la punctele de reabilitare instalate de salvatori

IMG_4119
Foto: La punctele de reabilitare persoanele au avut parte de apă și asistență calificată

Pe parcursul zilei de ieri, în toată țara au fost instalate 18 puncte de reabilitare destinate cetăţenilor, pentru protecţie contra temperaturilor înalte. În total, la punctele mobile ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI s-au adresat 5.511 oameni.

Corturi contra temperaturilor ridicate au funcționat în orașele Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Călărași, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Ștefan Vodă și Șoldănești, comunică Serviciul protecției civile și situațiilor excepționale. În total, la punctele mobile ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI s-au adresat 5.511 oameni. Persoanele au avut parte de apă și asistență calificată.

Salvatorii recomandă oamenilor să se protejeze de soare în orele de vârf și să beneficieze de punctele mobile în cazul în care aleg să se afle afară în perioada temperaturilor ridicate. Corturile mobile vor funcționa în continuare în intervalul orelor 11.00-18.00, pe parcursul zilelor cu temperaturi ce depășesc 35 de grade Celsius.

Reamintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă în zilele de sâmbătă şi luni, în întreaga ţară. Sunt anunţate temperaturi care pot ajunge până la 38 de grade.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente