(infografic) Top universități în 2015: Cele mai bune 20 de instituții din lume

Harvard-Admissions
Foto: Harvard University. PC: blog.ingeniusprep.com

Un Top 1.000 realizat de Center for World University Rankings în 2015 a desemnat Universitatea Harvard din SUA cea mai bună instituție de învățământ superior din lume.

Poziția a doua și a treia sunt, de asemenea, ocupate de instituții americane. Acestea sunt Stanford University și, respectiv, Massachusetts Institute of Technology. Locurile al patrulea și al cincilea le-au revenit universităților din Marea Britanie: University of Cambridge și University of Oxford.

Clasamentul este dominat de SUA, care au 15 din primele 20 de instituții de învățământ din lume, Marea Britanie având două, Japonia – două și Elveția – una.

Într-un clasament dominat de America de Nord, Europa și Asia, prima universitate din America de Sud este cea din orașul brazilian Sao Paulo (locul 132), iar prima din Africa este Universitatea Witwatersrand (locul 149), din Africa de Sud.

 

PC: freevideolectures.com
PC: freevideolectures.com

Circa o pătrime, 229 din universitățile aflate în top 1.000 sunt în SUA, urmând China cu 83 de instituții incluse în clasament, Japonia – 74. Marea Britanie – 65, Germania – 55, Franța – 49, Polonia – 9 și Cehia – 5.

În top sunt prezente și două dintre universitățile românești: Universitatea din București (locul 986) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 987).

Center for World University Rankings publică singurul clasament global al universităților care măsoară calitatea educației și instruirii studenților, precum și prestigiul membrilor facultății și calitatea cercetării lor, fără a se baza pe studii.

Clasamentul se bazează pe opt criterii, dintre care trei cele mai importante sunt: calitatea educației – 25%, gradul de ocupare a forței de muncă după absolvire – 25%, calitatea facultăților – 25%.

Iată primele 20 de universități din acest Top. Toate cele 1.000 de instituții pot fi văzute AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente