70 de copii din Moldova vor beneficia de un sejur de două săptămâni în Elveția

11704973_873682859384939_763612760139486448_n
Foto: Tratament și odihnă în Elveția pentru copii din 8 instituții rezidențiale

Copiii din opt instituții rezidențiale vor beneficia de un sejur de două săptămâni în tabăra de vară swisscor din localitatea Mels, Elveţia, în perioada 16-30 iulie, curent. Printre beneficiari se numără 70 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, din instituţii rezidenţiale și de învățământ special din Ceadîr-Lunga, Chișinău, Cojușna (Strășeni), Criuleni, Hîncești, Hîrbovăț (Călărași), Soroca. Aceștia sunt însoții de către 25 de adulţi (educatori, profesori, traducători).

Copiii, care provin din familii social vulnerabile sau care au dizabilităţi locomotorii, de auz sau văz, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le va oferi toate îngrijirile de care au nevoie. Fiecare copil va beneficia de un examen medical (investigaţii stomatologice, ale auzului, ale văzului, ale aparatului locomotor) în urma căruia va fi aprobat un program individual de recuperare. Totodată, copiilor li se vor acorda, după caz, proteze auditive, ochelari, încălţăminte ortopedică, corsete, scaune cu rotile etc..

Pe parcursul sejurului, copiii vor avea parte de excursii, jocuri şi activităţi sportive, animate de un grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii din Elveția. Recruţii Muzicii Militare Elveţiene le vor oferi un concert interactiv. În program mai sunt incluse o excursie la munte, vizite la o fermă tipic elvețiană și la o grădina zoologică, precum și alte activități.

Ziua de 27 iulie 2015 va fi consacrată întâlnirilor swisscor, în cadrul cărora, copiii din Republica Moldova vor prezenta un program de promovare a culturii naţionale.

Tabăra medicală swisscor este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și Asociația Obștească Asociația de Binefacere „PRO UMANITAS” în baza Acordului de Colaborare semnat quadrilateral cu Fundația Swisscor pe 14 noiembrie 2014 și cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei.

În perioada anilor 2007-2014, peste 400 de copii din instituții rezidențiale din țara noastră au participat la taberele de vară medicale swisscor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente