(foto) Redescoperă Moldova (ziua IV și V): 6 destinații pentru un weekend în sudul Moldovei

redescopera kg luchianiuc
Foto: Echipa #Redescopera își verifică greutatea la FarmProd PC: Eugen Luchianiuc

În ultimele două zile din expediție, echipa #Redescopera a vizitat sudul Moldovei, delectându-se cu istorii, peisaje și monumentele pe care le avem în Moldova.

Dimineața zilei a patra a început cu vizita la bunica Antoneta, care pe la 8.40 ne-a servit cu bucate tradiționale, țuică și istorii din timpul războiului. Bunica Antoneta are o memorie de invidiat, astfel ține minte numele și datele de prin anii ’50 și până acum. După acest dejun copios, am mers să descoperim locurile din preajmă și iată ce v-aș recomanda să vizitați.

 

În ospeție la bunica Antoneta Grecu, satul Văleni, raionul Cahul PC: Andrew Bashtannik
Covorul din camera dnei Grecu PC: Elena Braga


#1. Portul Giurgiulești

Nu merg în fiecare zi în porturi, astfel am fost curioasă să-l văd și să ascult despre ceea ce se întâmplă acolo. În plus, e ocazia de a fi între trei țări. Cu un pic de noroc, am ajuns și pe o corabie ce avea un echipaj din Egipt. Ei ne-au arătat corabia și tot acolo am făcut gimnastica de dimineață.

Vizitarea portului trebuie aranjată în prealabil.

 

Portul Giurgiulești PC: Andrei Moraru
#Redescoperă cu un membru a echipajului, portul Giurgiulești PC: Andrei Moraru


#2. Lacul Beleu, Rezervația Prutul de Jos, raionul Cahul

E unul din preferatele lacuri pentru că oferă o priveliște frumoasă și în pachet mai intră pelicani și nuferi. Nu uitați buletinul, căci e în zona de frontieră și uneori sunt controale.

 

Pelicanii de la Beleu, Rezervația Prutul de Jos PC: Eugen Luchianiuc


#3.
Dacă tot ajungeți la Sud, neapărat să mergeți în Comrat, Găgăuzia.

Am fost de multe în Comrat, îl recomand pentru o plimbare prin oraș, vin și niște gânduri filozofice ce le puteți găsi pe străzi.

 

Centrul orașului Comrat PC: Elena Braga
Inscripție pe un gard din Comrat


#4.
Vinăria Et Cetera, satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă

Sudul nu ar fi sud, dacă n-ar avea vinării. Noi am fost la vinăria Et Cetera. Eu cred că e un loc bun pentru odihnă, relaxare și o priveliște pitorească. În primul rând se află între vii și seara e minunată (cu excepția țânțarilor, desigur). Pentru un vizitator, un pachet ce include degustarea și prânzul ar costa în jur de 25 de euro, preț la care obțineți cele ma bune plăcinte și un vin calitativ cu istoriile lor și istoriile familiei. În Et Cetera ceea ce se face, se face cu dragoste și dedicație. În plus, noi am vizitat livezile Et Cetra, unde am gustat piersici și caise culese direct din pomi.

 

Vinăria Et Cetera PC: Grigorii Duca

 

Gimnastica matinală în vie 🙂

Posted by Redescoperă Moldova on jeudi 9 juillet 2015

 

#5. Biserica din orașul Căușeni

E o biserică din secolul XVII-XVIII și este semi-îngropată în pământ, întrucât în perioada construcției Căușeni era sub conducerea directă a Imperiului Otoman și nu se permitea construcția lăcașurilor religioase mai înalte decât moscheile.

 

Biserica din orașul Căușeni


#6. Cimitirul românesc de onoare de la Țiganca
, raionul Cantemir

Acesta a fost organizat e în memoria ostașilor români căzuți în cel de Al Doilea Război Mondial. Eu nu știam de existența lui, dar acum vi-l pot recomanda pentru că pe loc există o persoană din România ce are grijă de acesta și vă poate povesti mai multe.

 

Cimitirul de onoare din Țiganca PC: Andrei Moraru


#Bonus:
În drum spre Chișinău, neapărat să vizitați Castelul Mimi din Bulboaca, raionul Anenii Noi.

În drum spre casă, neapărat treceți pe la Castelul Mimi. Proiectul se așteaptă a fi pur și simplu grandios. Ceea ce mi-a plăcut la Mimi este că Cristina Frolov, directorul acestui proiect, susține ideile frumoase și crede că doar fiind noi un exemplu ne putem aștepta ca lumea să se schimbe. În plus, onestitatea și viziunea ei mi-a părut nu doar foarte profesionistă, dar și una care inspiră, iar eu cred că proiectele frumoase devin reușite, dacă sunt muncite de oameni frumoși.

 

Castelul Mimi PC: Andrei Moraru

Anastasia Pociumban

Taguri: #călătorii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente