„Chișinău și București, două inimi românești” – Marșul lui Ștefan cel Mare a ajuns la București

pot
Foto: PC: PC: Alex Morgoci Photography

Cei o mie de tineri care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, au ajuns duminică la Piața Universității, unde au fost întâmpinați de reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Aceștia vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, pentru a-i cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova, informează AGERPRES.

Ei au fost întâmpinați în Piața Universității cu aplauze de câteva sute de bucureșteni, susținători ai unirii României cu Basarabia. Oamenii scandau „Vrem unire” și „Ole! Ole! Chișinău și București, două inimi românești” și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și Hora Unirii.

Vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul de duminică are rolul de a transmite „un semnal clar Președinției, Parlamentului, Guvernului de la București — și anume că românii din Basarabia doresc unirea cu România”.

„Noi ne-am strâns astăzi aici pentru a merge împreună la Cotroceni, pentru a cere președintelui Iohannis unirea. Ni s-a spus că, dacă vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atât președintele Iohannis, premierul Ponta, cât și fostul președinte Băsescu, și că până în 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns în București arătând că dorința lor e vie și momentul este aproape”, a spus Iulia Modiga.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a ținut să atragă atenția că organizația sa nu acceptă simboluri politice în acest demers. „Politica se face în Parlament și unirea trebuie să se facă tot în Parlament”, a arătat Simion.

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, pentru a ajunge la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori, potrivit Platformei Unioniste.

Participanții la marș au plecat duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul.

„Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente