(video) O tânără s-a fotografiat în fiecare zi după ce s-a căsătorit. Transformarea este uimitoare

page2
Foto: PC: colaj #diez

Căsătoria este cu siguranță cea mai importantă etapă din viața fiecăruia dintre noi. Ea îți poate transforma viața, te poate schimba radical și te poate face fericit sau… mai puțin fericit. Un video apărut recent pe internet demonstrează cât de mult te poate schimba căsătoria, câtă fericire sau tristețe îți poate oferi persoana de lângă tine.

După ce s-a căsătorit, tânăra s-a fotografiat în fiecare zi, iar toate pozele le-a plasat într-un video. Transformarea ei, zâmbetul și privirea cu care apare în fotografii arată efectul unor căsătorii prin care trec tot mai multe femei în zilele noastre.

Ne place să credem că dragostea curată pe care o împărtășim ne va face să mergem înainte indiferent de probleme. Da, este adevarat că dacă iubim, suntem în stare să iertăm și să oferim tot, dar nu toate lucrurile cu care ne confruntăm în căsnicie sunt atât plăcute. Violența este una dintre cele mai grave probleme din societatea actuală. Deși aceasta constituie de câțiva ani un subiect de dezbatere, comunitatea internațională nu a reușit, până în prezent, să pună capăt agresivității față de femei, care este extrem de distructivă. Numărul real al cazurilor de violență în familie este greu de contabilizat, spun specialiștii. Asta deoarece, în majoritatea cazurilor, victimele se adresează la poliție, pentru că pur și simplu nu-și cunosc drepturile.

Totuși, un studiu realizat în anul 2013-2014 de Biroul Național de Statistică în comun cu Organizația Națiunilor Unite arată că în Moldova, 63 % din femei au suferit pe parcursul vieții cel puțin una din formele de violență (fizică, sexuală, psihologică) din partea soțului/partenerului. 12 % din femei au fost supuse tuturor formelor de violență, iar fiecare a zecea femeie a fost supusă violenței economice cel puțin o dată pe parcursul vieții. 19 % din femei au fost supuse agresivității sexuale cel puțin o dată în viață.

Republica Moldova s-a angajat să pună capăt violenței împotriva femeilor încă din anul 1994 prin ratificarea Convenției ONU privind eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare împotriva Femeii (CEDAW) și adoptarea în anul 2008 a Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie. În prezent, Organizația Națiunilor Unite în Moldova susține un șir de activități de informare a publicului larg privind efectele violenței în familie, violenței față de femei și fete, femeilor din grupurile vulnerabile și a societății în întregime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente