(video) Spoturi publicitare de la Cannes Lions 2015 cu un puternic mesaj social

foto
Foto: PC: captură foto YouTube

Publicitatea socială atenționează întotdeauna asupra problemelor întâlnite în comunitatea în care trăim noi, oamenii. Recent a avut loc festivalul Cannes Lions 2015, în cadrul căruia au fost prezentate video cu un profund mesaj social.

Iată câteva dintre spoturile publicitare care redau problemele sociale și au un impact major asupra privitorului:

# Autoritățile provinciei canadiene Québec avertizează despre pericolul șofatului în stare de ebrietate. Spotul transmite relația de cauză-efect și faptul că orice acțiune trage după sine consecințe ireparabile.

 

 

# Acest spot a fost realizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la inaugurarea campaniei șofatului fără alcool în Marea Britanie, fapt ce a contribuit la reducerea numărului de decese din această cauză de la 1.640 de decese anual în 1967 la 230 în 2012.

 

 

# „Ce șofer educi tu?” – denumirea unei alte publicități sociale care îndeamnă părinții: „Acționează în așa fel, încât fiecare călătorie să fie un exemplu pentru copiii tăi”.

 

 

# Compania Kroger din America are o serie de restricții despre ce nu au voie să facă clienții în supermarket, printre care: nu se permite să intre cu câinele, să se plimbe pe skateboard, nu li se dă voie copiilor să mănânce înghețată sau să se joace cu apa, deoarece pot nimeri pe podea și crea pericol de alunecare. În schimb, nicăieri în regulament nu este menționat că nu se permite să intri în market cu o armă, iar acest video demonstrează lipsa reacției la vederea unui client cu o armă în spate.

 

 

# La începutul anului 2015, o femeie împreună cu copiii săi a fost ținută prizonieră. Ea a contactat poliția printr-o aplicație prin care se poate comanda pizza, iar lucrătorul, citind comentariul atașat comenzii în care se spunea că este vorba de un caz excepțional, a reacționat cu seriozitate și a apelat la organele competente. Spotul se numește „Listen” – ceea ce înseamnă „Ascultă”.

 

 

# Acesta este un spot bazat pe un eveniment real, ce s-a întâmplat în anul 2012, în care o fetiță de cinci ani a salvat viața mamei sale, telefonând la serviciile de urgență. Ea a descris operatorului starea în care se afla mămica sa, astfel ajutând-o, având-o alături și pe surioara sa mai mică. „Învață copiii tăi să apeleze 999”.

 

# Fiecare minut este prețios. Nu pierde nici o clipă.

 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente