Au fost încheiate procedurile de confirmare a participării copiilor din diasporă la tabăra DOR

Galerie-DOR-2013-20
Foto: PC: DOR.md

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a încheiat procedurile de confirmare a participării copiilor şi tinerilor din diasporă ce vor lua parte la programul DOR- Diaspora Origini Reveniri, ce se va desfășura în perioada 21-28 august.

Programul DOR se desfășoară al treilea an consecutiv, sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Republicii Moldova, resursele financiare necesare fiind alocate din bugetul de stat, subprogramul bugetar „Susținerea diasporei moldovenești”.

Scopul Programului DOR este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate a copiilor și tinerilor din diaspora cu Republica Moldova. Nu mai puțin important este accentul pe conștientizarea apartenenței la identitatea culturală, posibilitatea de a intra în contact cu realitățile Republicii Moldova, de a descoperi valorile patrimoniului cultural, tradițiile naționale, frumoasele cărări necunoscute ale Moldovei, precum şi pe promovarea imaginii Moldovei în lume.

Copiii sunt încurajați să comunice în limba română, să învețe lucruri noi legate de istoria şi cultura ţării noastre, să se simtă acasă. Acest obiectiv este atins prin intermediul activităților educative şi recreative la care participă copiii și tinerii pe durata taberei.

Pentru a asigura legătura cu semenii lor din Republica Moldova, la DOR vor participa copii și tineri din țară, care vor fi informați ulterior despre acceptarea lor la program. Repartizarea participanților DOR 2015 conform țării de reședință:

 

descărcarejjjjjjjjj

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente