Internauții cer libertatea actorului Sergiu Voloc

Sergiu-Voloc
Foto: PC: filmreporter.ro

După ce s-a aflat că actorul Sergiu Voloc a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, mai mulți internauți, printre care și prietenii, dar și susținătorii lui Voloc, cer eliberarea acestuia.

Astfel, a fost creată o pagină de Facebook, numită „Libertate lui Volok”, unde oamenii își manifestă nemulțumirile și îndeamnă lumea să iasă la un protest pentru libertatea actorului.

„Limpeziţi termenii, dlor Judecători! Pentru ca Sergiu Voloc să merite patru ani de puşcărie, chiar şi cu suspendare, vreo cinci Guverne trebuie să stea la puşcărie un sfert de secol”, menționează actorul Anatol Durbală.

Un alt susținător a sărit în apărarea lui Voloc, exprimându-și nemulțumirea vizavi de actul de justiție de la noi din țară. „Interesantă chestie, fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, nu va face nici o zi de pușcărie. Va plăti doar o amendă de 20 de mii de lei. Pentru tinerii torturați, pentru moartea lui Boboc, pentru dosarul „heroina” ș.a.m.d., iar pentru un act de huliganism – ani grei de închisoare? Și ce dacă-s cu suspendare? Asta ar însemna că la prima abatere, care i se poate întâmpla oricui în viața asta, nu dă Doamne, automat se duce la  închisoare și i se adaugă toți anii ceea cu suspendare”, scrie Augustin Orjacovschi.

Vă reamintim că Sergiu Voloc a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, după ce anul trecut a provocat un scandal la Curtea Supremă de Justiție.

Decizia a fost luată de Judecătoria Râșcani.

În acest context, comunitatea #freevoloc a anunțat pentru mâine, 8 iulie 2015, o acțiune de protest în fața Procuraturii Generale. Protestatarii vor cere revizuirea hotărârii și aplicarea unei sancțiuni mai blânde conform art. 287 – Amendă sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente