(foto) 570 de km de cursă Eco: doi moldoveni au ajuns pe biciclete până la Cluj

11427030_1678501745703278_4737525036706630349_n
Foto: PC: Facebook/MaiNoi

Doi moldoveni, Victor Turculeț și Nicolae Morozov, au pornit într-o cursă pe biciclete, fiind primul grup de eco-ambasadori care au pedalat 570 de km spre Castelul Banffy, unde au primit intrare gratuită la Electric Castle Festival pentru că promovează un stil de viață ECO.

Nicolae Morozov a spus pentru #diez că a decis să participe ca să-și încerce puterile și rezistența, iar cel mai important – să ajungă la Electric Castle.

 

PC: Facebook/MaiNoi

Traseul de 570 km a fost parcurs timp de cinci zile, după cum urmează: Chișinău, Albița, Iași, Vatra Dornei, Bistrița și Cluj.

Nicolae e relatat că printre cele mai captivante momente pe care le-a trăit în această cursă au fost: „Dormitul în pădure și într-un lan de grâu, dealurile și serpentinele urcate, văile coborâte, traversarea Carpaților și, desigur, priveliștile muntoase ne-au răsplătit pe deplin”. Printre mulțimea de văi prin care au trecut, cea mai riscantă a fost una de 20 de km din vârful muntelui.

 

PC: Nicolae Morozov
PC: Facebook/MaiNoi

De asemenea, a zis că au încercat să fie pe cât posibil de economi, reducând cheltuielile la minim, iar din mâncare la pachet au luat doar câteva conserve. „În rest, ne opream pe la Lindl sau Penny. Luam câte o plăcintă și porneam mai departe.”

 

PC: Facebook/MaiNoi

La concursul eco poate participa orice doritor. Nicolae a explicat că pentru aceasta e nevoie să urmărească postările de la MaiNoi pe Facebook, să dețină o bicicletă, să aibă puteri și dorință mare.

Victor și Nicolae s-au ales cu o „experiență de neuitat în timp de câteva zile, iar cireașa de pe tort a fost concertul Prodigy live”, a afirmat Nicolae. „Rezultatul de 570 km este cea mai mare distanță parcursă de participanții concursului și emoțiile pe care le-am trăit când am ajuns erau asemănătoare cu: Wow…we did it!”

 

Fotografie făcută când au ajuns. PC: Sălăjan Vivian
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente