Șapte lucruri pe care am uitat să le apreciem

happy girl in yellow field
Foto: PC: modniy.tv

În agonia după succes și realizări, tot mai mulți oameni uită să aprecieze viața, să simtă și să se bucure de clipele pe care ni le oferă aceasta. Fără să conștientizăm, suntem dispuși unei rutine obositoare, care ne desprinde de adevăratele plăceri ale vieții. Echipa #diez îți prezintă o listă de lucruri pe care uităm să le apreciem, dar care ar puterea să ne facă viața mai frumoasă.

De multe ori, ne concentrăm atât de mult pe unele activități, ne dorim lucruri mărețe, rezultate bune la serviciu și în viața personală, încât uităm să mai trăim și să ne bucurăm de viață. Mulți dintre noi nu mai au răbdare, sunt stresați, nu zâmbesc suficient și sunt în așteptarea viitorului: așteaptă weekendul, vara, concediul, finalizarea studiilor și tot așa, până ne trezim că am uitat să ne bucurăm de lucrurile mici, dar importante din viața noastră. În încercarea de a te face mai fericit, îți aducem o listă de lucruri de care ai uitat să te bucuri, dar care sunt esențiale vieții noastre.


#1. Timpul petrecut cu familia

 

PC: libertatea.ro

Fie că învățăm sau lucrăm, ne îndepărtăm tot mai mult de familie, iar atunci când mergem acasă, uităm să apreciem timpul petrecut alături de părinți, însă trebuie să ne gândim că doar cu ei mai suntem copii și nicăieri nu e mai bine decât acasă.


#2. Natura

 

PC: moldovagate.com

Natura în sinea ei, dacă stai să o admiri, este una dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem admira. Chiar și acel sunet al ploii, foșnet al frunzelor de toamnă, scârțâit al zăpezii și vara cu nopțile ei, toate împreună sunt lucruri neobservate de oameni, dar sunt minunate.


#3. Diminețile

 

PC: slovenskenovice.si

Pentru majoritatea studenților sau angajaților, diminețile sunt o povară. Toate trec în grabă, fără plăcerea micului dejun, sportului de dimineață sau cititul ziarelor. Dacă ne-am trezi cu 30 de minute mai devreme, cu siguranță și ziua ar fi mai frumoasă.


#4. Gustul mâncării

 

blog.zingarate.com

Bucatele moldovenești sunt unele dintre cele mai bune, dar, cu toate acestea, uităm să le savurăm. Un lucru este cert, niciodată nu o să mai mănânci ceva care o să aibă același gust, tot timpul va exista o diferență. De aceea, atunci când mănânci, bucură-te de fiecare aromă, pentru că nu o să o mai simți vreodată la fel.


#5. Libertatea

 

PC: paginauniversala.ro

Suntem o țară democratică și suntem liberi să face ce ne dorim. Poate nu te-ai gândit că poți face lucruri pe care în trecut sau chiar prezent, unii nu au cum să le facă: avem dreptul de a citi, dreptul de a ne afișa afecțiunea, dreptul de a socializa, dreptul de a asculta orice fel de muzică și de a viziona orice film, dreptul de a fi tu însuți, de a exprima absolut orice idee, orice gând, fără a-ți fi pusă în pericol siguranța.


#6. Momentele unice

 

PC: telegraaf.nl

La un moment dat, într-o anumită perioadă, avem clipe pe care nu le vom mai trăi niciodată: prima zi la facultate, ziua absolvirii, prima dragoste, vacanța cu prietenii… toate aceste evenimente derulate într-o ordine firească sunt esența vieții.


#7. Tinerețea

 

PC: Facebook/Maxim Chumash

Cele mai frumoase lucruri se întâmplă în perioada tinereții. Anume atunci acumulăm cele mai multe amintiri, avem întâlniri interesante și învățăm despre lucruri noi ce ne pot schimba viziunea asupra lumii. Cu toate acestea, tinerii sunt ocupați și uită să trăiască la maxim, iar atunci când vor fi liberi de rutină, va fi deja prea târziu.

Angelina Mașcauțan 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente